Store spejl på gulvet dér

Næste Android hedder 9 Pie

Google har den sjove vane at give sine forskellige generation af Android styresystemet et ekstra navn, der hentes i de søde sagers verden. Det nuværende Android 8 hedder f.eks. Oreo, mens forgængeren hed Mashmallow.

Længe har gætterierne været i gang, hvad Android 9 alias Android P skulle hedde. Mange mente, at peanut eller peanut butter ville være godt. Men enden blev altså Android 9 Pie.

Google løftede i går det endelige slør for, hvad vi kan forvente i næste generation Android. Det gjorde Google ved at fortælle om spændende nye features, der kommer i den nye Google Pixel 3 telefon.

Google forbeholder sig nemlig, at de nye Android versioner lanceres først i Googles egne smartphones. Først nogle måneder senere følger Googles store Android kunder normalt efter – Samsung, Huawei, Sony, Nokia, Xiaomi, LG, Motorola, OnePlus osv.

Den praksis kunne dog se ud til at blive punkteret i denne omgang. For allerede en dag efter Googles officielle premiere på Android 9 Pie, meddeler Nokia, at de vil have det nye styresystem klar til sin Nokia 7 Plus model. Også ejere af den meget hypede Essential Phone, kan downloade Android 9 til deres mobil nu. Essential er dog ikke interessant i Danmark, hvor den dårligt sælgende luksustelefon aldrig er kommet på markedet.

Hvis man er ejer af en Google Pixel mobil, kan man upgradere til Android 9 Pie fra i dag. Kun meget få danskere ejer en Pixel, fordi den ikke officielt sælges herhjemme. Derfor er det primært amerikanere, canadiere og briter, som kan lege med den sidste nye i Android.

Android Wellbeing i funktion.

Blandt de nye funktioner er et Wellbeing system, som skal få folk til at bruge mindre tid på deres telefon. Det indeholder både et ”Dashboard” – instrument brædt, hvor man kan overvåge sin (spild) tid med præcis angivelse af sine timer og minutter i hver app.

Når man har fået et overblik over, hvor meget man bruger hver app – aktivt i forgrunden elle passivt i baggrunden – kan man tænde for en App Time feature, hvor man kan sætte tidsgrænser på sine apps.

Wind Down er en anden smart app i Googles Digital Wellbeing. Den skal få folk til at lægge sig til at sove i stedet for at ligge med mobilen i sengen. På et forud-indstillet tidspunkt skifter Wind Down farveskærmen ud med en grå, som skal få brugeren til at stoppe. Samtidig sættes telefonen automatisk i “Vil ikke forstyrres”, så alle opkald og notifikationer bliver blokeret.

Meget spændende er også, at Android 9 Pie indeholder bevægelses-kontrol – eller ”gesture control” på engelsk. Det er en ny teknologi til interaktiv betjening, som har imponeret meget på Apples seneste iPhone X. ”So ein Ding müssen wir auch haben”, svarede Google med det samme.

Via Wellbeing kan man holde nøje øje med, hvor meget tid man f.eks. bruger på et spil. Vil man begrænse sig selv eller måske sit barn, kan man indsætte en tidsgrænse.

Med Android 9 Pie kommer endelig Adaptive Battery, App Actions og en feature, der skal hjælpe folk med at dyrke ”mindfulness” på deres telefon.

Vil I alligevel være med helt på forkant og prøve Android 9 før de fleste andre, kan både styresystem og Digital Wellbeing downloades som ufærdige beta-udgaver. Det kræver desuden, at man bliver registreret og godkendt af Google.

Selve Pixel 3 telefonen ventes Google at holde premiere for den 4. oktober. Den kommer i to størrelse med enten en 5,3 eller en 6,2 tommers skærm.

Processoren bliver den velkendte Snapdragon 845 med enten 4 GB RAM og 64 GB lager eller 6 GB med 128 eller 256 GB kapacitet. Google ville dermed følge modebølgen blandt smartphone topmodeller.

Kameraerne er der noget mere tvivl om. Google Pixel 1 og 2 fik begge flotte ratings hos fotospecialisterne fra DxOMark. Den ære vil Google næppe ignorere med Pixel 3, der uden tvivl får et dobbelt kamera på ryggen. De nuværende har kun ét….

Sådan forestiller Phone Designer sig, at den kommende Google Pixel 3 kommer til at se ud.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Store spejl på gulvet dér