Apple er klodens stærkeste brand

Dit ærme kan styre din mobil

For et år siden beskrev jeg her på Leifshows, hvordan verdens største jeans-mærke Levi´s var gået i samarbejde med Google om at skabe ”smart” beklædning.

Det første resultat var en cowboy jakke, som har trådløs fjernbetjening indbygget i ærmet. Med andre ord kan man betjene sin smartphone i lommen ved at gøre bestemte bevægelser med sin ene arm eller berøre områder nederst på venstre ærme.

Den intelligente denim jakke i klassisk Levi’s design er primært målrettet cyklister, der helst ikke skal fjerne hænderne fra cykelstyret, når de f.eks. skal besvare et telefon-opkald, hoppe et nummer frem på musik spillelisten osv. En form for navigation med vibrationer som signal til retnings-ændring er også mulig.

Klassisk cowboy jakke med den nyeste teknologi ombord.

Nu kommer Levi’s Commuter Trucker Jacket omsider ud fra laboratoriernes tåger, så den kan købes af alle interesserede. Den kommer til salg fra den 2. oktober på www.levi.com og i udvalgte Levi’s butikker. Prisen er 350 USD eller ca. 2.250  kroner.

Hemmeligheden i den smarte jeans jakke sidder i venstre ærme. Her har Levi’s syet berørings-følsomme sølvtråde ind i stoffet. De er så forbundet med en lillebitte Bluetooth radio, der kommunikerer trådløst med en smartphone app.

Brugeren kan via app’en give forskellige funktioner til områder af ærmet med de følsomme tråde i. Desuden kan man indstille, hvad armbevægelserne skal få mobiltelefonen til at gøre. I første omgang nok mest musik kontrol, men flere funktioner er på vej.

Jakkeærmet står i trådløs forbindelse med en smartphone app. Man kan f.eks. bruge jakkeærmet og armbevægelser til at styre musik gengivelse, tage et telefon opkald eller til navigation.

Google kalder sin teknologi for Jacquard, og den kan principielt syes ind i alle mulige former for beklædning, tasker, muleposer osv.

Ifølge Google og Levi’s kan den innovative jeans jakke vaskes op til ti gange, så længe man fjerner det lille modul med Bluetooth og elektronik i. Jakken kan også puttes i en tørretumbler på lav temperatur, mens den ikke kan tåle et besøg i et renseri. Man må heller ikke bruge strygejern på venstre ærme.

Levi’s nye jakke er kompatibel med både Android og iPhone. Passende Jacquard apps vil kunne downloades fra Apples App Store og Google Play butikken….

https://www.youtube.com/watch?v=G9ADVeNpypk%20%20

 

Googles Jacquard tråde er indsyet i denim stoffet. De kan tåle op til ti gange vask, hvis man husker at fjerne den lille plastik æske med elektronikken i. Man skal dog ikke stryge ærmet med sølvtrådene i.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple er klodens stærkeste brand