Påvirk games med dit humør

Amerikanere er skydegale

Medmindre man er våbenhandler, er det deprimerende læsning at kigge i den nye rapport ”2018 Small Arms Survey”.

Den viser, at omkring 857 million stykker håndvåben – mestendels pistoler og revolvere – er placeret hos civile borgere i 230 lande verden over. Politi og militær ikke medregnet. Til gengæld er våben til jagt som f.eks. geværer og rifler, fordi de ejes af private.

Hvad der er endnu mere uhyggeligt end de mange skydevåben er, at antallet er steget med 32 pct. i forhold til 2006, hvor den seneste optælling fandt sted.

40 pct. af håndvåben hos civile på denne jord ligger i USA – 393 millioner styk. Amerikanerne er så skydegale, at hver eneste indbygger i Trumps land – fra 0 til 100 år – ejer mindst ét skydevåben. Eller sagt på en anden måde: For hver 100 amerikanere er der 120,5 skydere.

Indien har det næststørste antal skydevåben hos private. 70 millioner. Kina kommer ind på tredjepladsen med 50 millioner. De to lande har imidlertid så mange indbyggere, at de slet ikke kommer i nærheden af den globale Top-10, når man måler på antal skydevåben pr. person.

Her holder USA en helt suveræn førsteplads med dobbelt så mange pistoler, revolvere og geværer som i Yemen. I det krigsramte land på sydspidsen af den arabiske halvø har hver anden indbygger et våben. 52,8 af 100, viser den nye infografik fra Statista.

Hitlisten fra Small Arms Survey afslører også, at håndvåben hos private er meget udbredt i Balkan landene, der også har en historie for indbyrdes krige gennem århundreder.

Lidt overraskende måske ligger nordiske lande som Finland temmelig højt med hensyn til udbredelsen af skydevåben hos private borgere. Hver tredje finne og islænder har et.

Offentliggørelsen af de globale tal fra Small Arms Survey kommer samtidig med, at Kinas udenrigs-ministerium advarer sit lands turister mod at rejse til USA.

Amerika er et farligt land på grund af mange masse-skyderier på skoler, på gaden og på turist attraktioner. Man skal ikke gå alene ud om natten, advarer Kinas ambassade i USA – ifølge Leifshows’ søsterblog Trends & Travel.

Small Arms Survey er en uafhængig organisation og tænketank med base i schweiziske Geneve. Den leverer tal og rådgivning til politikere, myndigheder, presse og andre interesserede….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påvirk games med dit humør