Moderigtigt smartwatch, der kan det hele

Dansk Hi-Fi i Samsungs super tv

Der var engang, at han blev kaldt Peter Jordskælv. Det var, fordi han og hans daværende firma Audionord begyndte at importere begyndte at importere de meget højt-råbende Cerwin-Vega højttalere til Danmark.

Audionord var et 1970’er fænomen og blev fra 1980 omdannet til Danmarks Hi-Fi Klub. Her solgte importøren direkte til slutbrugerne og sparede forhandlernes pænt store avancer. Det blev en succes, og danskerne købte masser af Cerwin-Vegas jordskælvs-højttalere.

I 1989 købte Lyngdorf det konkurrerende Audioscan, og fra 1994 skiftede det hele navn til Hi-Fi klubben, som alle kender. Det er i dag Europas største kæde med speciale i ”rigtigt” Hi-Fi – med over 90 fysiske butikker i en række lande.

Med udgangspunkt i en lille fabrik i jyske Skive producerer Hi-Fi veteranen Peter Lyngdorf nogle af de ypperske lydsystemer i verden. Nu integrerer Samsung højttalere og forstærkere fra Steinway Lyngdorf i sit utrolige The Wall tv.

Peter Lyngdorf selv har gennem årene trukket sig mere og mere ud af selve Hi-Fi klubben for at koncentrere sig om at udvikle creme de la creme lydsystemer selv. Undervejs er det bl.a. blevet til ejerskab af Hi-Fi mærket NAD, den danske højttaler fabrik Dali, Snell med verdens første rent digitale Hi-Fi forstærker fra 1998 – til i dag det banebrydende Lyngdorf Audio firma i Skive og et tæt samarbejde med verdens mest berømte flygel-fabrik Steinway & Sons.

Det er Lyngdorfs fælles projekter med flygel-magerne fra New York og Hamburg om markedets bedste Hi-Fi systemer, som nu har fået øjne – og ikke mindst ørerne – op hos verdens største elektronik firma. Samsung i Sydkorea.

Og som er vi faktisk nået til, hvad denne artikel egentlig skulle handle om. Nemlig at Steinway Lyngdorf skal levere audio delen af Samsungs utrolige The Wall tv. Skærmen på 146 tommer er blevet præsenteret på flere udstillinger, men Samsung har aldrig ville afsløre, hvad verdens formentligt bedste tv skal koste. Billig er det helt sikkert ikke – og slet ikke, når high-end kapaciteter som Peter Lyngdorf og Steinway har pillet med lydsiden.

Samsung havde verdenspremiere på sin The Wall skærm med dansk Steinway Lyngdorf lyd på Infocomm 2018 messen i Las Vegas for et par dage siden.

Det er formentlig et meget klogt træk af Samsung at trække Steinway Lyngdorf ind som partnere i The Wall. Fladskærms-tv har aldrig haft ry for at levere excellent lyd – og slet ikke sammenlignet med billedsiden. Det ændrer sig ganske markant nu.

The Wall er opbygget i moduler og på mange måder banebrydende i design. Skærmen skal levere en langt højere grad af ægte farver og præcision end de tv-teknologier, der er på markedet i dag. The Wall skal samtidig bruge mindre strøm og kunne vise sine billeder i både lyse og mørke omgivelser.

På den netop overståede Infocomm 2018 udstilling i Las Vegas demonstrede Samsung for første gang The Wall sammen med fritstående Steinway Lyngdorf Model B højttalere og en Steinway Lyngdorf P100 surrond sound processor.

De danske Steinway lyngdorf model B højttalere er aktive og fire-vejs med 400 watt forstærkere integreret. De måler 124 cm i højden og vejer hver 140 kilo. Var der nogen som sagde “tungt Hi-Fi”.

”Både The Wall og vores produkter er udviklet med det ene formål – at skabe den mest realistiske oplevelse med markedets mest avancerede skærm teknologi og det bedste design i Hi-Fi lyd. Sammen leverer vi en hidtil uset følelse af at være ”til stede”. Ingen udgifter er blevet sparet for at opnå det ultimative,” forklarer Peter Lyngdorf.

Ifølge Samsung kan The Wall Professional nu forudbestilles. Systemet henvender sig til både professionelle og private entusiaster, der bare vil have det bedste. Samsung regner med at se The Wall monteret i f.eks. konference centre og private biografer.

Lyngdorf er blot det seneste eksempel på, hvordan danske Hi-Fi fabrikanter leverer bedre lyd til andres produkter. Bang & Olufsens højttaler teknologi ligger bl.a. i HP laptops og high-end bilstereo fra Harman. Tilsvarende leverer danske Dynaudio bilhøjttalere til en række VW modeller….

Samsung integrerer den danske Steinway Lyngdorf P100 Surround Sound processor i sin hidtil mest ambitiøse tv-skærm The Wall.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Moderigtigt smartwatch, der kan det hele