Lars Ulrich på flaske

En grammofon til flere rum

Hvis man er fan af vinyl og gammeldags LP-plader, sidder man normalt og lytter til musikken i ét bestemt rum. Nemlig dér, hvor pladespilleren er placeret rent fysisk og forbundet til resten af stereo anlægget via solide kabler.

Men hvad nu, hvis man gerne vil nynne med på melodierne, mens man laver mad i køkkenet eller sidder og troner på toilettet?

Dét har Yamaha nu en løsning på. Den berømte fabrikant af Hi-Fi udstyr og musik-instrumenter har nu lanceret markedets første pladespiller, der kan integreret trådløst netværk – MusiCast Vinyl 500.

Traditionelt tænkende audio entusiaster vil nok ryste på hovedet, men der er bestemt mening med galskaben. Yamahas idé betyder nemlig, at pladespilleren indeholder elektronik, så den selv kan forvandle analog musik fra vinylskiverne til digitale signaler.

Dem sender grammofonen direkte trådløst videre til højttalere. Vel at mærke, uden at man behøver at have en forstærker eller receiver med på linien.

Den anden fordel er, at Yamahas MusiCast teknologi kan arbejde med multi-room gengivelse. Det vil sige, at man har trådløse højttalere placeret rundt om i boligen, der spiller samme musik. Altså kan man snildt danse til Michael Jackson i køkkenet, mens man laver aftensmad – eller skråle med på Beatles evergreen i brusebadet.

Det eneste, det kræver, at man har anbragt trådløse højttalere i de pågældende rum – og at højttalerne er kompatible med Yamahas MultiCast. Alternativt kan man bruge Bluetooth eller Apple AirPlay.

Rigtig smart bliver det, når man hører, at Yamahas nye pladespiller også kan streame musik direkte ned fra internet og sende den ud til hjemmets højttaler.

Den nye pladespiller med Wi-Fi styres af en medfølgende app. Ud over vinylskiverne kan Yamaha nyheden også streame musik direkte fra f.eks. Spotify.

Det sker via den medfølgende MusiCast app på mobiltelefon eller tablet. App’en er bl.a. kompatibel med Spotify, Tidal, Napster, Pandora og Deezer musik tjenesterne.

Tilmed kan Yamaha Vinyl 500 betjenes med stemmestyring. Pladespilleren har ikke selv mikrofoner indbygget, men fungerer fint sammen med Amazon Alexa og Amazon Echo højttalere, som man kan tale til og snakke med.

Men Yamaha nyheden kan selvfølgelig også spille vinyl. Til det formål har pladespilleren en integreret phone forforstærker, digital-til-analog konverter, en moving magnet pickup fra Audio Technica, bæltedrev og en pladetallerken af aluminium med en anti-statisk måtte ovenpå.

Naturligvis fremstår Vinyl 500 i den flotte blanke hvide eller sorte pianolak, som man også kender fra Yamahas store Hi-Fi højttalere og flygler. Nyheden kommer på markedet senere i september til priser fra 700 USD – ca. 4.500 kroner….

Pladespilleren kan også spille trådløst sammen med Yamahas store Hi-Fi højttalere.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=4x-dpNcj5Qg

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lars Ulrich på flaske