LEGO bliver mere grøn

Tag Apples ur med på pisten

Apple sælger i dag flere smartwatches end hele den schweiziske ur-industri klassiske armbåndsure – og Apple Watch er den klart mest populære ”wearable” på denne klode.

Den position udbygger Apple nu på en smart måde. Ved at lokke verdens mange tusinde vintersportsfolk og skiløbere ind i folden.

Mange af dem har nok allerede en iPhone gemt i en lomme i skidragten. Den kan fra i går bruges til endnu flere gode ting, hvis man har et Apple Watch Series 3 ur på håndleddet.

En ny opgradering af uret vil hente mange fans blandt skiløbere og snowboardere, der kan måle, analysere, registrere og vise de præstationer, man har leveret på brædderne.

Fra begyndelsen vil mindst fem apps kunne udnytte de nye funktioner. Det er ”Slopes”, ”Snocru”, ”Squaw Alpine”, “Snoww” og “Ski Tracks”. Opdateringerne udnytter bl.a. GPS og højdemåler i Apple Watch bedre og tilfører en række informationer, som kan bruges til analyser og oversigter.

De nye features omfatter bl.a. lister over antal løb om dagen eller ugen, gennemsnits- og tophastigheden på hvert run, antal timer tilbragt på brædder, skiløbenes geografiske placering, højdeforskelle, vejrforhold, stejlhed, længde – og naturligvis det antal kalorier, man har forbrændt undervejs.

Det er i de fleste tilfælde funktioner, som kan være svære at få frem i traditionelle fitness trackers og motions-apps til iPhone og smartwatches. Så mon ikke Apple Watch meget snart bliver populære at vise frem ved After Ski på de trendy skisport-steder?

Man vil også kunne synkronisere sine ski-relaterede data med iPhones Health app, hvor man kan integrere vinterferiens fornøjelser i sneen med sine øvrige fysiske aktiviteter til forbedring af helbred og kondital.

Desuden åbner ”Slopes” og ”Snoww” app’erne for brug af den personlige Siri assistent i sin vintersport. Således kan man styre Apple Watch funktionerne ved simple stemme kommandoer i stedet for at skulle tage de tykke skihandsker af for at betjene urets lille skærm med fingrene.

Alle de ski-sport opdaterede apps til Apple Watch 3 ligger klar til download i App Store. De kræver, at ens ur har watchOS 4.2 eller senere – og naturligvis, at man står på ski eller snowboard….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LEGO bliver mere grøn