Facebook rasler med sablerne

Apple Watch til diabetikere

(Foto; FancyCrave / Pixabay)

Som så mange andre ting har den været undervejs længe – i hvert fald rygtevis. Et Apple Watch, der kan måle både blodtryk og blodsukker.

Nu skulle det være ganske vist. De to vigtige blod-målinger skal være del af syvende generation Apple Watch, der ventes lanceret senere på foråret.

Bekræftelsen kommer fra det engelske medicinal-firma Rockley Photonics, der udvikler teknologien for Apple.

Rockwell har specialiseret sig i sensorer, der kan måle forskellige egenskaber i det menneskelige blod. Det kan f.eks. være iltning, blodtryk, alkohol promille og altså sukker-niveauet.

Apple har ingen anden grund til at arbejde med Rockwell, end hvis det var features til Apple Watch.

Derfor er store medier som ”Telegraph” i England og ”Forbes” i USA helt sikre på, at uret meget snart får nye helbreds-relaterede features.

Allerede i dag kan man f.eks. bruge sit Apple Watch til måling af blodets iltning. (Foto Gizchina)

Især blodsukker-målingerne er ventet med længsel. Millioner af diabetikere verden over skal i dag stikke sig dagligt med nåle og registrere deres sukker-værdier i blodet manuelt med små strips.

Verden ville være meget nemmere for sukkersyge, hvis de kan slippe for det daglige ”blodbad” og i stedet lade digitale sensorer ordne arbejdet.

Formentlig vil det være med en slags laserstråler, som Apple sender ind i armen fra sit Watch ur. Ud fra reflektionerne kan en app så udregne blodets iltning, tryk og sukker-niveau.

Apple vil ikke være først markedet med disse egenskaber i et smartwatch: Flere små tech-fabrikanter i Japan, USA og Kina hævder, at de allerede har uge, der kan foretage en enkelt eller to af disse blodmålinger.

Den store forskel er, at det er Apple, som kommer med talenterne. Dels er Apple Watch i forvejen verdens mest solgte smart-ur. Dels har Apple en velsmurt marketing afdeling, der kan gøre nyheden kendt selv ude i fjerne hjørner på denne jord.

Blodmålingerne vil samtidig være Apples endelige gennembrud i medicinal-sektoren. De vil åbne dørene på vidt gab til en enorm industri og indtjening.

Sådan ser mange diabetikeres hverdag ud. Stik i fingerspidsen og blod-målinger med strips, der sættes i små elektroniske apparater. Nogle skal også have en sprøjte flere gange om dagen. (Foto: Steve Buissinne / Pixabay)

Apple var først til at se mulighederne i at bruge et digitalt ur som terminal for helbreds-undersøgelser:

Derfor kan man f.eks. i Danmark få en app til måling og udskrivning af elektro-kardio-grammer (EKG) ved hjælp af sit Apple Watch.

Mere almindelige helbreds-målinger som puls, hjerterytme, krops-temperatur og motion fås på de fleste smartwatches i dag. De mere avancerede kan også tjekke deres bæreres søvn-rytme og stress-niveau.

Det er almindelig kendt, at Apple har et større team af læger og biomedicinske ingeniører og kemikere ansat, der arbejder på at gøre Watch til et helbreds-instrument.

Apple Watch 7 ventes også komme med en ny type micro-LED display, der kan betjenes uden berøring. Kun med håndbevægelser og stemme-kommandoer….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook rasler med sablerne