Gør ældre Beovox trådløse

Det er iPhone, der tjener pengene

For et par uger siden kunne jeg her på Leifshows.dk fortælle, at Apple havde erobret førstepladsen som den bedst sælgende smartphone i verden fra Samsung.

Det skete i fjerde kvartal af sidste år, hvor Apple netop havde lanceret sine iPhone X og iPhone 8. Nye modeller giver altid et ekstra boost i salg og interesse hos publikum.

Men én ting er at sælge mange mobiltelefoner. Noget andet er at tjene penge på dem – og netop dét er Apple bedre til end alle sine mange konkurrenter fra Android-lejren.

Nye tal fra Strategy Analytics afslører, at Apple stod for over halvdelen af den globale omsætning i smartphones (51 pct) i fjerde kvartal af 2017. Det var mere end tre gange så meget som Samsung på en fjern andenplads med 15,7 pct.

Det kan kun lade sig gøre, fordi publikum er villig til at betale langt mere for en ny iPhone end for nogen som helst anden smartphone. Apples forspring målt i antal solgte enheder i julekvartalet var nemlig kun 0,7 pct – 19,3 mod 18,6 pct. markedsandel.

(Grafik: Statista.com)

Når tallene for hele året er klar – både for 2017 og 2018 – vil Samsung være tilbage i førerpositionen. Men kun i antal solgte smartphones. Apple vil også være nummer ét i omsætning.

Hvor stor forskel der er på Apple og alle de andre, når det gælder prisen pr. telefon, har analysefirmaet Statista udregnet. Apple har ingen ”ægte” lavpris-modeller. Selv den billigste iPhone SE er med sine ca. 3.000 kroner dyrere end størstedelen af Android telefoner, der sælges.

Den gennemsnitlige salgspris for en iPhone er næsten 800 USD på verdensplan (ca. 4.900 kroner), mens Samsung kun får 254 USD for en smartphone i snit (ca. 1.550 kroner), Huawei 205 USD (ca.   1.275 kroner) – og alle andre i gennemsnit 152 USD (ca. 930 kroner).

Disse tal viser også, at det danske marked for mobiltelefoner er atypisk i verden. Vi køber rigtigt mange topmodeller over 4.000 kroner, hvilket fabrikanterne naturligvis er glade for. Ude i verden er der mange lande, hvor det store salg ligger i de billige smartphones omkring 1.000 kroner stykket….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gør ældre Beovox trådløse