Musik kommer fra bordpladen

Apple igen overhalet af Samsung

Apple nåede at kunne sole sig i tre måneder i toppen af listen over verdens største fabrikanter af mobiltelefoner.

Det var i fjerde kvartal af sidste år, hvor ærkerivalen Samsung var hårdt ramt af eftervirkningerne af skandalen med de brændende Galaxy Note 7 telefoner.

Den nedtur fik Samsung hurtigt rystet af sig, for nye (foreløbige) salgstal for det nye års første tre måneder viser, at sydkoreanerne har erobret førstepladsen tilbage fra Apple.

Ifølge det store analysefirma IDC solgte Samsung 79,2 millioner smartphones på verdensplan i januar, februar og marts.  Det gav en markedsandel på 22,8 pct – godt hjulpet af attraktive tilbud på sine Galaxy S7 telefoner.

Apple solgte bestemt ikke dårligt af sine iPhone 7 og 7+ i samme periode. De 51,6 mio. styk rakte dog kun til en global markedsandel på 14,9 pct.

Men selvom tallene er store, taber begge terræn i det totale billede. Apples markedsandel var 0,5 pct. lavere end i samme periode sidste år. For Samsungs vedkommende en hel procent.

De store vindere i smartphone kapløbet er til gengæld kinesiske – Huawei, Oppo og Vivo, der indtager de næste tre pladser på IDC’s Top-5 over de største smartphone producenter.

På verdensplan solgte Huawei 34,2 mio. mobiler i årets første kvartal – næsten 22 pct. flere end for et år siden. Eller omregnet i procent en markedsandel på 9,8 pct.

Huaweis Mate 9 er en af markedets allerstærkeste smartphones.

Huawei er også nummer tre på det danske marked og er den eneste af de tre kinesiske kombattanter i Top-5, der opererer på globalt plan. OPPO og Vivo sælges stort set kun i Asien og allermest i Kina selv.

Derfor er det næsten mere imponerende, at OPPO kan vinde 1,5 pct. i global markedsandel i januar, februar og marts. Præcis samme fremgang som storebror Huawei.

IDC tilskriver OPPO’s succes, at firmaet har en bestseller i sin stærkt kamera-fokuserede R9 smartphone.

Foto-ivrige teenagers er også den vigtige målgruppe for Vivo, der bl.a. har markedsført verdens bedste selfie telefon. Desuden er Vivo med succes gået ind på det enorme indiske marked.

Her er et bud på, hvordan Apples forsinkede iPhone 8 kunne komme til at se ud.

Fra i dag åbner Samsung for salget af sin helt nye Galaxy S8 smartphone på det danske marked – se indledningsfoto.

Med sin elegante fremtræden og bestemt ikke uefne pris kan den meget vel blive en endnu større bestseller end forgængeren – og dermed manifestere Samsungs førsteplads i verden.

Apple ser til gengæld ud til at være rendt ind i forsinkelser, så den nye iPhone 8 måske slet ikke bliver klar til september – som planlagt.

Apples kortvarige overtagelse af den globale førsteplads sidste år skyldtes nemlig ikke kun Samsungs nedtur  men også at de glimrende iPhone 7 og 7 Plus kom i handelen i oktober.

Især i de seneste par uger er rygterne forstærket om, at Apple har problemer med den avancerede nye teknologi i iPhone 8.

I værste fald vil man først kunne købe Apples nye supertelefon til næste år. Dobbelt ærgerligt for Apple – for iPhone fejrer nemlig også 10-års fødselsdag i år….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Musik kommer fra bordpladen