Din mobil er klogere, end du tror

Retro forstærker til hovedtelefonen

Man kan sagtens tale om, at musikken er smuk – eller lyden fra en højttaler. Mere sjældent hører man ordet ”smukt” om selve isenkrammet, der formidler og forstærker tonerne.

Det mener jeg imidlertid godt, at man kan med denne flotte – undskyld smukke – hovedtelefon forstærker fra amerikanske Klipsch.

Med sit kabinet i ægte valnød og polerede aluminium knapper i gyldent look behøver man bestemt ikke at gemme Klipsch Heritage Headphone Amplifier af vejen dybt inde i et reolsystem.

Nyheden udstråler tværtimod så meget klasse og kvalitet, at den bør stå helt fremme. Også for at markere, at dens ejer har en rigtig god smag i Hi-Fi – og kun vil have det bedste til at spille musikken.

Klipsch reklamerer med, at den nye forstærker kan få selv den hårdeste digitale toner til at lyde som bløde og ørevenlig analog lyd. Præcist som mange vil huske det fra vinylplader contra moderne streamet musik.

Det kan lade sig gøre, fordi Klipsch – der selv er mest kendt for sine Hi-Fi højttalere med horn – har indbygget komponenter af meget høj kvalitet i sin forstærker.

Det er f.eks. en højopløselig ES90128K2 Reference digital til analog konverter (DAC), der kan håndtere 24 bit og 192 kHz. Hele lydkanalen er udformet med ESS 32 bit HyperStream teknologi, som bl.a. skal kunne korrigere for uønskede tidsforskydninger i tonerne.

I praksis betyder de svære tekniske betegnelser, at apparatet kan bruges til meget mere end at forstærke musikken til et sæt hovedtelefoner af høj kvalitet. Via sine to professionelle XLR stik og et USB interface kan Klipsch også fungere som en for-forstærker til stereo anlægget.

Klipsch er retro, men det er musik som Pink Floyd, Beatles, Stones eller Led Zeppelin vel også – og den vil både unge og gamle have til at lyde så godt som muligt hjemme i stuen.

Klipsch Heritage Headphone Amplifier koster 499 USD eller ca. 3.150 kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Din mobil er klogere, end du tror