Microsofts tekst populær på mobil

007 ville elske denne ring

Hvad skal vi med smartphones i lommen eller smartwatches på armen, når vi kan få de fleste af deres funktioner placeret i en finger-ring?

Nej – det er ikke science-fiction eller en trailer til den næste James Bond 007 film, jeg taler om. Jeg har til gengæld set Aina, og det er altså en fascinerende ny gadget.

Aina står for ”spejl” på det indiske hindi sprog, og spejlet er måske slet ikke et dårligt navn for nyheden. Ringens display viser nemlig en masse af de ting, vi hele tiden har brug for i en travl dagligdag.

Aina kan f.eks. bestille en taxa, sørger for online betalinger, låse døre op, styre Powerpoint præsentationer, holde øje med ens fitness præstationer – og vigtigst at alt. Ringen kan bruges som håndfri telefon.

Man skal blot holde Aina op til sit øre, og ringen sender lyden direkte ind i øregangen. Det sker med en koncentreret stråle. Ingen andre kan høre med. En mikrofon på Aina er lige så retnings-bestemt. Man kan hviske sine ord direkte ned på sin hånd.

Diskret og smart. Dick Tracy eller den opfindsomme Q fra Bond filmene ville elske Aina.

Selvfølgelig kan Aina ikke klare sig helt uden smartphone i nærheden. På dét punkt har den en lille svaghed, som også kendes fra de allerfleste smartphones. Men telefonen kan man have liggende i en lomme eller taske. Aina og mobilen skal blot kunne finde hinanden trådløst via Bluetooth.

Aina kommer med et lille OLED display på siden af smykkestenen. Skærmen kan vise ikoner og notifikationer, som man kan aktivere ved hjælp af en berøring med fingeren. På dét punkt er Aina lidt som f.eks. et Apple Watch.

Men også kun lidt, for Aina er meget mere klog end uret. Via kunstig intelligens lærer ringen nemlig sin brugers vaner. Det er først og fremmest de funktioner, som ejeren anvender mest på sin mobiltelefon

Ud fra den viden og erfaring skal Aina være i stand til at forudse, hvad brugeren normalt vil gøre, når et opkald, en sms, en email eller en notifikation om en aftale ankommer til ringen. Den vil så helt automatisk lægge de tilhørende ikoner frem, så man ikke først skal klikke gennem menuer for at finde dem.

Aina vil normalt blive placeret på ens pegefinger. Her kan den betjenes med tommeltotten. Det er ikke nødvendigt at have begge hænder i brug. Smart – og igen meget diskret.

De færreste vil opdage, hvad man foretager sig på den lille skærm. Det ser kun ud, som om man klør sig på den ene hånd.

Aina bruger en egen brugerflade, der har fået navnet AIUI – for Artificially Intelligent User Interface. Det betjenes med finger-bevægelser, op og ned, sidelæns eller små tryk på skærmen. Ringen støjer ikke. Den markerer notifikationer og alarmer med vibrationer, som man kan give forskellige mønstre – alt efter deres funktion.

Selvfølgelig kan man også tale til sin ring og give den ordrer ad den vej. Aina er nemlig kompatibel med både Apples Siri, Googles Assistent og Amazons Alexa.

De kan f.eks. sætte nye aftaler og dates op for en, bestille flybilletter, ringe folk op, dreje op og ned for lyset derhjemme i stuen, åbne garagedøren. Alt det, som moderne digitale assistenter er i stand til.

Da Aina følger IFTTT standarden, kan ens fingerring bruges som trådløs fjernbetjening af tv, musik udstyr, slideshows ved firmamødet osv. Endelig kan Aina bruges til berøringsfri betaling. Præcis som smartphones kan det.

Og så må jeg her til sidst ikke glemme de praktiske features, som Aina har til fælles med smartwatches. Aina er f.eks. udstyret med en SOS alarm, som ringer op direkte op med bærerens geografiske placering til bestemte telefon numre. Lad det være pårørende eller måske politi og redningstjenester.

Via sin seks-aksede bevægelses-sensor kan Aina tælle antallet af skridt, man er gået eller løbet – og så beregne ens kalorie forbrug. Det eneste, som ringen ikke kan endnu, er at måle sin bærers puls og temperatur. Det kommer nok først i en Aina 2.

Folkene bag Aina kalder sig Lazy Co. De har bl.a. en karriere bag sig hos den amerikanske chip-producent Qualcomm og hos Kinas svar på Amazon – Alibaba. Desuden har de vundet præmier for design og nye ideer hos flere succesrige opstarts-virksomheder.

Helt bevidst er Aina designet, så den mere minder om et smykke end en elektronisk gadget. Ringen fås således i både guld, platin eller rosa guld. Toppen ligner en sort onyx-sten med displayet siddende diskret på siden.

Aina er kompatibel med både iPhone og Android. Ringen er vand- og støvtæt, og den kan give 2,5 timers taletid på en opladning. I standby kører ringen i 36 timer. Opladning vil normalt ske trådløst. Det er mere diskret end at hænge en ledning i halen på Aina.

Aina er et bevis på, at moderne teknologi ikke behøver at have en skærm på seks tommer eller større. Meget mindre kan gøre det, når man bare tænker sig lidt om.

Lazy Co forsøger i øjeblikket at skaffe finansiering til en storproduktion via iværksætter portalen Kickstarter. Her har interessen forståelig nok være enorm, så beløbsmålet for længst er nået.

Interesserede kan fortsat forudbestille et eksemplar til sig selv til favørpris. Den er på 249 USD eller ca. 1.850 kroner. Levering vil dog først ske til februar næste år. Aina bliver med andre ord en forsinket julegave….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Microsofts tekst populær på mobil