Det næste store i smartphones

Din mobil er klogere, end du tror

I øjeblikket skal der helst stå ”smart” foran alle de ting, vi køber eller lever i – smart-phones, smartwatches, smarte hjem, smarte byer, smarte veje osv osv.

Som regel betyder ”smart” et eller andet med, at der er kunstig intelligens eller maskin-læring involveret – og de to ting hjælper sikkert de fleste af os uden at mange tænker over det.

Det mest åbenlyse sted, hvor vi møder kunstig intelligens (AI), er på vores mobiltelefoner. De har nemlig allerede for flere år siden lært sig at forudse, hvad brugeren vil gøre næste gang.

Tænk engang, når I skriver teksten til en sms eller en email. Mobilen gætter, hvilket ord man vil skrive næste gang, allerede inden man har tastet det første bogstav af det nye ord. Det er en form maskin læring og dermed kunstig intelligens.’

Bruger man sin mobil til navigation, oplever man noget lignende. Det digitale landkort husker, hvor man har været før – og lægger derfor en rute til det rejsemål, uanset hvor man ellers selv befinder sig geografisk.

Revisor- og konsulent-giganten Deloitte har undersøgt udbredelsen af kunstig intelligens på moderne smartphones. Det sker i rapporten Global Mobile Consumer Survey.

Ifølge Deloitte har 65 pct af smartphone ejerne i 16 lande benyttet en app med indbygget maskkn læring.

Det er ikke sikkert, at brugerne selv er klar over det eller har klikket på app’en, fordi den indeholder intelligens. Når han gør brugerne opmærksom på de kloge apps, får mange af dem straks ”aha” udtrykket frem i deres ansigt. Det er jo ofte de apps, der gør livet lettere som smartphone ejer.

I infografikken vises en Top-10 over de kunstigt intelligente apps, som bruges mest. Den mørkeblå farve markerer, hvor mange procent af brugerne er klar over det – den lyseblå hvor mange som bruger den pågældende app….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det næste store i smartphones