Nu folder Huawei også mobilen

Amazon Alexa flytter ind bilen

Allerede i et par år har man kunnet give navigatoren i sin personbil, varevogn, bus eller lastvogn ordrer ved at tale til den. Især, hvis navigatoren kom fra Garmin.

Føre hele samtaler og spørge navigatorens kloge hjerne om alle mulige andre ting kan dog først lade sig gøre nu. Garmin har nemlig integreret Amazons populære Alexa assistent i en ny lille enhed, som man placerer i forruden på sit køretøj.

Den nye Garmin Speak fungerer en selvstændigt eller primært sammen med bilens øvrige navigations system, hvor den vil være en ny og smart måde at styre sine trafik-relaterede informationer på.

Som navnet antyder indeholder Garmin Speak både en højttaler og mikrofoner, der gør det muligt at føre en dialog, give stemme-styrede ordrer og få systemet til at svare med en behagelig kvindestemme.

Funktionen er fuldstændig som Amazons Alexa højttalere til hjemmet eller kontoret. Dem kan man f.eks. bruge til at tænde for mikrobølge ovnen eller overvåge børneværelset via video.

De features er måske knap så relevante, når man er ude at køre. Men det er til gengæld kvaliteter som at få læst vejrudsigten og trafikmeldingerne op, få vist næste gang man skal dreje af, styre musik afspilningen eller bede Garmin Speak og dermed Alexa om at tjekke flyafgange, booke hotelværelse osv.

Også andre bolig-relaterede funktioner kunne være smarte at kontrollere, mens man er ude at køre. Det kunne være husets termostater, opdatere sin kalender med nye aftaler, åbne garageporten pr. stemme styring eller blive advaret af hus-alarmen, når uvedkommende forsøger tiltvinge sig adgang.

Garmin fortæller, at den lille kombinerede højttaler og skærm i forruden sågar kan bruges til at købe ind pr. online eller til forskellige interaktive spil. Sidstnævnte må naturligvis ikke bruges af chaufføren, men kun af passagererne.

Det eneste, som Garmin Speak kræver – ud over strøm fra og forbindelse til bilens elektronik – er en trådløs internet forbindelse. Den har mange moderne biler allerede. Ellers kan den købes til via en smartphone.

Garmin Speak fylder 37 gange 37 mm og vejer beskedne 37,6 gram. Det integrerede display er på 17 gange 9 mm og viser f.eks. med pile, hvilken retning man skal køre. De suppleres med en stemme, der hjælper en på vej.

Enheden kan placeres i forruden ved hjælp af sugekopper eller på instrument brættet med magneter. Den koster 150 USD eller ca. 950 kroner i USA. En dansk pris er ikke offentliggjort – formentlig fordi Amazon Alexa ikke markedsføres i Danmark endnu….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu folder Huawei også mobilen