Nyt glas kan forvandle vand til vin

HomePod bliver forsinket

Den har været længe undervejs – Apples svar på Amazons og Googles stemme-kontrollerede højttalere, der kan bruges til at fjernstyre hele husets eller kontorets elektronik. Faktisk har den været under udvikling siden 2012.

Som noget usædvanligt har Apple for længst offentliggjort navnet på sin højttaler med Siri i. HomePod skal den hedde, og den blev præsenteret så langt tilbage som i juni.

Men Apple mener ikke, at HomePod er færdig nok på nuværende tidspunkt, så den – som planlagt – kunne være gået på markedet til jul i USA, Storbritannien og Australien.

Apple har for længst afsløret, hvad HomePod skal koste.

”Vi har brug for lidt mere tid”, skriver Apple i et statement, som blev udsendt i går. En ret så unik indrømmelse fra en virksomhed, der ellers mener, at dens produkter er bedre end alle andres og nærmest er ufejlbarlig.

Omvendt viser Apples udmelding, at HomePod er et meget vigtigt produkt. Der må ikke gå noget galt. Højttaleren med Apples digitale Siri assistent skal bare virke perfekt. Apple vil nemlig sælge fire millioner HomePods alene i 2018.

Apple er desuden i den uvante situation at komme ud med et produkt, som andre allerede har stor succes med. Amazon har således allerede skabt sig en position, der nærmest gør Alexa og Echo højttaleren til en ”de facto” standard på markedet.

Hvis Apple ikke er sikker på, at deres Alexa-killer er stærk nok, er det nok en klog beslutning at flytte udsendelsen nogle måneder og ind i 2018. Også selvom det vil betyde, at HomePod går glip af den attraktive julehandel. Hellere dét end at blive sablet ned af anmeldere og et kritisk publikum, fordi produktet ikke er godt nok fra begyndelsen.

Apple forklarer ikke i detaljer, hvad der ligger bag ved forsinkelsen. Men der må være nogle alvorlige tekniske problemer. Det er næppe kun, fordi Apple vil forberede sig bedre til at udfordre Amazon Echo Plus, Sonos One, Harman Kardons Invoke eller Googles Home Max højttalere, som allerede boltrer sig på markedet i en række land – dog ikke i Danmark.

Apples afdøde grundlægger Steve Jobs boede i et minimalistisk, nærmest spartant hjem, men hans stereo-anlæg hørte til verdens bedste og dyreste. HomePod skal lægge sig op ad den tradition og levere ægte high-end Hi-Fi. En klasse over konkurrenterne i lydkvalitet.

HomePod er en 360 graders rundstrålende højttaler. Den indeholder et antal meget følsomme mikrofoner, der kan genkende, når en person siger kommandoer til den.

 

 

Selv med en høj pris – Apple ting er jo aldrig billigere – spås HomePod en god chance. Modsat Amazon Alexa, der kun fungerer i ret få lande, kan Apple markedsføre sin intelligente højttalere overalt. F.eks. også i Danmark, hvor masser af mennesker allerede kender Siri via deres iPhones.Ho

Ideen med HomePod er at bruge en enhed, som alle har stående i deres bolig – en højttaler – som fjernkontrol over Wi-Fi, Bluetooth og hele internettet.

Man taler til højttaleren, der har mikrofoner indbygget – og den svarer igen med en kvindelig eller mandestemme. Ud over at den selvfølgelig kan spille musik som en almindelig højttaler.

Den lysende plet i toppen af HomePod kan blinke som et lysshow – også i rytme med en menneskelig stemme. En effekt, vi kender fra mange science-fiction film, hvor maskiner kan tale.

 

Via apps kan HomePod og dens konkurrenter f.eks. fjernstyre køkken-apparater, overvåge huset via video alarmer, kontrollere varmen i huset, tænde bilen og åbne garageporten, læse nyheder og vejrudsigter op, tjekke emails, bestille flybilletter.

Begrænsningerne ligger egentlig kun i at finde på anvendelser – og apps – der kan udnytte dem. Det gør HomePod til en ny potentiel kæmpe-sællert, fordi Apple i forvejen har sit enorme iTunes Appstore marked, hvor millioner af mennesker henter programmer til deres iPhones og iPads.

Amazon er i øjeblikket længst fremme med sit Alexa system, der til gengæld kun fungerer i en håndfuld lande indtil videre. Google har travlt med at indbygge sit konkurrerende Assistant system i millioner af Android smartphones, mens Microsoft prøver at finde sig en niche for sin Cortana. Samsung kæmper med et eget digitalt butler-system – Bixby….

 

https://www.youtube.com/watch?v=ian8wVw1l0Q%20

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt glas kan forvandle vand til vin