Xperia XZ Pro er Sonys nye top

Kaffe med kapsler, der kan genbruges

Kapsel kaffemaskiner har på lyntid erobret en stor del af markedet. Godt hjulpet af Nestlé koncernens marketing muskler og kaffebryggerens lette betjening. Glem alt om våde kaffefiltre eller glaskander, der skal renses. Man laver sin mokka én kop ad gangen.

Alt sammen er det ikke noget nyt. Kapsel-bryggere står allerede i hvert sjette danske hjem med kaffemaskine.

Hvad man hidtil har savnet er et udvalg af kapsel-kaffemaskiner, som kunne fjernstyres fra en smartphone – eller endnu bedre af brugerens egen stemme, når der var brug for en frisk kop varm koffein.

Med Capsulier følger Capsi kapsler af rustfrit stål, som kan bruges igen og igen uden at belaste naturen med brugte alu-kapsler. Man hælder sin egen favorit kaffe i Capsi kapslerne.

Kaffemaskine med apps findes, mens den nye Capsulier ser ud til at være den første, man kan give ordrer med stemmens magt. Med andre ord er den kompatibel med Amazons ekstremt succesrige Alexa system med kunstig intelligens og stemme-reagerende højttalere som boligens nye styrecentral.

Capsulier er udviklet af en håndfuld kaffe-entusiaster og barristas i Hong Kong, der ville gøre kaffemaskinen lettere at betjene, bedre i kvalitet og mere miljøvenlig.

Som udgangspunkt kan man bruge helt almindelige Nespresso kapsler i Capsulier. Dem kan man man købe overalt, og folk kender smagsvarianterne.

Ulempen ved disse éngangs-kapsler – som ved alle andre af samme slags – er, at den tomme kapsel bliver smidt ud efter brug. Og aluminium i affaldet er ikke noget, naturen bryder sig om.

Alternativt leverer Capsulier egne Capso kapsler med den nye kaffemaskine. De er fremstillet af rustfrit stål. De kan ryge en tur i opvasken, og de kan genbruges igen og igen.

Bagdelen ved dem er, at man skal fylde dem op manuelt med præcis den pulverkaffe variant, man allerbedst kan lide. Den kan man så købe i større mængder (f.eks. en hel pose), hvilket er langt billigere end færdige kapsler. Seks-syv gange hævder Capsulier.

Som alternativ tilbyder Capsulier, at man kan fylde sine egne kapsler med præcis den kaffe, man allerbedst kan lide. Så kan man købe større mængder pulverkaffe og spare op til 70 pct.

Selve Capsulier maskinen måler 340 gange 305 gange 230 mm og vejer syv kilo. Designet kan man altid diskutere om, men betjeningen er altså enkel.

Med Capsulier kan man enten bruge standard Nespresso kapsler eller lave sine egne med sin favorit kaffe – eller bruge dem side om side-

Med en smartphone app, hvor man kan indstille alle detaljer for, hvordan man helst vil have sin kaffe. Eller med stemmen, hvis man har en Alexa kompatibel højttaler.

Capsulier har desuden en ekstra fordel fremfor mange andre kapsel-kaffemaskiner. De kan brygge to kopper kaffe på samme tid med forskellig smag. Nederst på maskinens front er der nemlig to separate skuffer til kapslerne.

Det tager maksimalt et minut at brygge en kop kaffe med Capsulier, der kommer med både trådløst Bluetooth (til mobilen) og Wi-Fi (til langvejs-fra-betjening og Amazon Alexa).

De Hong Kong baserede barristas af Capsulier søger i øjeblikket finansiering til en produktion af den avancerede kaffemaskine via iværksætter portalen Kickstarter. Hvis man vil hjælpe dem på vej, kan man hjælpe dem på vej ved at forudbestille et eksemplar til en rabatpris på 1.399 HKD – det er ca. 1.150 kroner. Med i prisen følger fire genbrugelige Capsi kapsler….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Xperia XZ Pro er Sonys nye top