Når tv bliver til et kunstværk

Vi er vilde med at låne penge på mobilen

Danskerne elsker deres smartphones og bruger dem til flere og flere ting – og bestemt ikke kun til at gå på Facebook, udveksle snaps med vennerne, læse emails, surfe efter nyheder eller betale regninger via MobilePay. En sjælden gang måske endda til at ringe i.

Låne-markedet kan også godt mærke mobilens fremmarch. For første gang i historien bliver der nemlig nu søgt flere online lån via smartphones end på laptops og desktop pc’er.

I første kvartal af 2017 kom 51 pct. af ansøgningerne om online lån i Danmark fra en smartphone. Sidste år var det 48 pct.

Det viser en ny oversigt, som sammenlignings-tjenesten www.fair-laan.dk har lavet.

Langt de fleste online lån via mobil kommer fra danske iPhone brugere.

Ifølge fair-laan.dk er det bestemt ikke kun så kviklån med kort løbetid, som ordnes over mobiltelefonen. I dag køber mange en ny bil ad den vej.

Fair-laan’s administrerende direktør Andreas Linde fortæller, at det er de mange udbydere af forbrugslån, der har været bedst til at omstille sig til de nye digitale og mobile tider.

”De konservative banker har fået kamp til stregen på lånemarkedet. Nye spillere er kommet med meget indbydende alternativer. Markedet for lån er i voldsom forandring i disse år. Vinderne bliver dem, der kan håndtere de unges nye forbrugsmønstre bedst,” vurderer Andreas Linde.

Andelen af danske husstande, der er i besiddelse af mindst en smartphone, er steget fra 33 pct. i 2011 til 83 pct. i 2016 siger de seneste tal fra Danmarks Statistik. Det er en fremgang på 152 pct.

For første gang kommer der flere ansøgninger om online lån via mobiltelefoner end fra pc’er.

Ikke overraskende er det unge danskere, som går i front, når der skal lånes hurtige penge via online.

De står for hovedparten af stigningen i lån fra mobilen. Blandt de 18- til 35-årige bruger 60 pct. deres smartphone, når de ansøger om et online lån.

De bruger den også til at købe dyrere ting end en ny smartphone model, en stærkere laptop, en smart racercykel eller et større 4K tv til stuen. Mobilen bliver oftere og oftere anvendt til at købe eller en lease en bil.

Via sine computere kan fair-laan.dk også trække andre interessante informationer frem om de danskere, der ansøger om lån via internet – f.eks. hvilken telefon de har, og hvor de bor.

62 pct. af alle ansøgninger, der kommer via mobiler, stammer således fra iPhone brugere. Kun 36 pct. fra ejere af Android telefoner.

Københavnere er mere vilde med at låne penge pr. mobil end danskere i provinsen

Det tal behøver dog ikke at afsløre, at iPhone brugere køber mere vildt ind end andre mobilbrugere. Måske fordi de er vant til at betale dyrt for deres varer. Apples produkter hører jo ikke til markedets billigste.

Tværtimod kan forklaringen også være, at der er langt flere iPhones på det danske marked end andre mobilmærker.

Til gengæld kunne det se ud, som om københavnere og århusianere bruger deres til mobil langt mere aktivt end folk andre steder i landet. I hvert fald når det gælder om at skaffe penge via online lån.

Fair-laan’s statistikker viser nemlig, at 70,3 pct. af ansøgningerne fra København kommer fra en mobiltelefon. 23,6 pct. bruger en pc og kun 6,2 pct. en tablet.

I Århus er tallene 66,3 pct. via mobil, 27,1 pct. computer og 6,6 pct. tablet.

Tager man til gengæld et kig på en større provinsby som Esbjerg, foretrækker folk at tjekke og søge om lån via pc. Den står typisk i hjemmet eller på arbejdspladsen – og frister måske ikke helt så stærkt til hurtige købs-beslutninger som mobilen, som man har med overalt….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når tv bliver til et kunstværk