To bestemmer hos mobilerne

Tag en tur i en baby-Bugatti

(Foto: Bugatti)

Det berømte franske bilmærke Bugatti har ikke bygget en elbil siden den ekstremt sjældne Type 56 fra 1931.

Men selvom Bugatti nu om dage fokuserer på super-sportsvogne med op til 1.500 hestekræfter fra en benzin-motor, må den i dag Volkswagen-ejede fabrik også gøre sine knæfald for trenden mod mere klimavenlig transport.

Bugatti har dog valgt ikke at komme med en elektrisk version af sin moderne og vildt hurtige Chiron.

I stedet bygger Bugatti i samarbejde med The Little Car Company en kopi i 75 procent størrelse af sin måske mest berømte racerbil gennem tiderne – Type 35 fra 1924.

(Foto: Bugatti)

Bugatti Baby II er egentlig beregnet som legetøj til børn af rige forældre. Men en voksen kan godt klemme sig ned bag rattet, så længe vedkommende er slank og ikke alt for høj.

Indenbords sidder en elmotor med 1,3 hestekræfter og et batteri på 1,4 kWh. Det er i standard udgaven, som børn skal køre i.

Voksne kan imidlertid købe en Expert version, der yder 5,8 heste og byder på en topfart på 48 kilometer i timen.

Skal det gå helt vildt, fås Bugatti Baby II også i en Vitesse eller Pur Sang model. De har begge 13,4 hestekræfter og når 68 km/t på toppen.

Bugatti Baby II er egentlig beregnet som et dyrt legetøj for børn, men mon ikke farmand sidder lige så ofte bag rattet? (Foto: Bugatti)

Regn ikke med at få baby-Bugattien type-godkendt til at køre på offentlig vej i Danmark. Men mon ikke dem, der har råd til at købe det eldrevne retro køretøj, har adgang til til en meget stor have eller kender nogen, som har en privat racer- eller gocart-bane?

Rækkevidden på en batteri-opladning svinger fra 25 til 50 kilometer. Fint til kørsel i haven, på marken eller i parken. Men for lidt til længere ture.

Bugatti fremstiller kun Baby II i 500 nummererede eksemplarer. Priserne begynder ved 30.000 euro og slutter ved 58.000. Det svarer til 225.000 og 440.000 danske kroner.

Til den pris kan man godt købe sig en elbil i fuld størrelse, men den er selvfølgelig ikke så skæg at køre i som en Bugatti….

(Foto: Bugatti)

(Foto: Bugatti)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

To bestemmer hos mobilerne