Knyt næven og tag telefonen (opd)

To bestemmer hos mobilerne

Foto: Eddy Billard / Unsplash)

Efter nogle år har tech-verdenen det med at blive monopoler eller duo-poler, hvor der er to om at bestemme.

Vi så det først med pc’erne: Der er ganske vist mange mærker at vælge imellem, men kun to grundlæggende platforme. Windows eller Mac.

Det samme er nu også sket med mobiltelefonerne:

For 10 år siden var der mindst fem forskellige styresystemer, som sloges om kundernes gunst. I dag er der i praksis kun to – Android og iOS.

Jeg ved godt, at Huawei er på vej med sit eget nye HarmonyOS styresystem, der skal kunne bruges på alt fra store computere til telefoner, ure og netværks-udstyr.

(Infografik: Statista.com)

HarmonyOS har dog langt fra opnået en udbredelse endnu, så det kan betragtes som en reel rival til Apples iOS og Googles Android.

De to sidder solidt på markedet: Android findes på 86 procent af alle nye mobiltelefoner i verden Apples iPhones har de resterende 13,9 procent, oplyser det store analyse-firma IDC.

I Danmark ser fordelingen noget anderledes ud, men vi har altid været et stort Apple-land. Over 40 procent af de nye smartphones, der sælges herhjemme, har et æble-logo på.

For ti år siden var markedet meget mere spændende. Da fandtes også Microsoft Windows Mobile, Nokia, Blackberry, Samsung Bada plus nogle flere. Android og Apple sad kun på 40 procent -tilsammen….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Knyt næven og tag telefonen (opd)