Apple Watch får krops-termometer

Roskilde satte data-rekord

(Foto: Teleselskabet 3)

De 130.000 gæster på årets Roskilde Festival lyttede ikke kun til musik eller drak masser af bajere.

De benyttede også i stor stil deres mobiltelefoner. Faktisk brugte festival-deltagerne flere mobildata end nogensinde før.

Teleselskabet 3 har gjort op, at der blev sendt tilsammen 126 TB (terabyte) data fra festival-pladsen mellem fredag den 24. juli og søndag kl. 0800.

Det er 44 procent mere datatrafik i 3’s lokale mobilnet end ved den seneste festival i 2019. Datamængden svarer til, at én person skulle sidde og se Netflix uafbrudt i 6,5 år eller streame musik fra Spotify i 333 år!

”Mange har nok siddet på festivalpladsen og set anden etape af Tour de France, for lørdag mellem klokken 16 og 17 var den travleste time af alle. Her blev der downloadet data på 1,4 TB igennem vores netværk på Roskilde,” fortæller Stefan Ring Støhrmann. Han er Head of Radio Network Operation hos 3.

Under Roskilde rejste teleselskabet 3 syv ekstra mobilmaster for at kunne dække festival-gæsternes behov for at ringe, smse og gå på nettet. (Foto: 3)

Teleselskabet 3 har ni faste mobilmaster stående på og omkring Dyrskuepladsen i Roskilde. Under selve festivallen har 3 rejst syv ekstra master for at kunne klare de mange menneskers behov for at ringe, sms’e, streame og gå på nettet.

Fredag den 1. juli var samlet set den dag, hvor der blev brugt mest data på Roskilde Festival:

Her gik 21,7 TB igennem 3’s netværk, hvilket er en stigning på 73 procent i forhold til fredagen på festivallen i 2019. Det var samtidig  ny rekord for mængden af datatrafik på Roskilde Festival på én dag.

For 3 var dette års festival i øvrigt ekstra spændende. Teleselskabet har nemlig skiftet udstyrs-leverandør af 4G og 5G mobil-netværk siden 2019. Den belastnings-prøve foregik uden problemer og med rigtigt gode resultater….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple Watch får krops-termometer