RAZR den 3. er på vej

Data-forbrydelser boomer

(Foto: Geralt / Pixabay)

Det er ikke kun i Danmark, at cyber-kriminalitet er i vækst igen efter flere år med nogenlunde kontrol over udbredelsen.

Lige nu florerer politisk styrede online angreb mod f.eks. offentlige myndigheder og større virksomheder. Mange af dem beskyldes for at stamme fra Rusland.

Ovre på den anden side af dammen – i USA – har man haft rekord-mange internet-forbrydelser sidste år. Både, hvad angår antallet af ofre og størrelsen af tabene.

Det viser den netop offentliggjorte ”2021 Internet Crime Report”, som er skrevet af FBI’s Internet Crime Complaint Center (IC3).

FBI har således registreret 847.346 anmeldelser af online forbrydelser, som tilsammen kostede de ramte godt 6 ,9 milliarder dollars eller ca. 50 mia. kroner. Det er en stigning på 18 mia. Kroner sammenlignet med 2020.

(Infografik: Statista.com)

Langt de fleste overtrædelser var Phishing-lignende angreb, hvor kriminelle forsøger at lokke personlige informationer, passwords og kontonumre ud af folk:

I Phishing er det via emails, i Vishing via telefon-opkald, i Smishing over sms og Pharming, der minder om Phishing, men hvor man planter vildledende oplysninger på selve DNS navne-serveren.

Andre meget udbredte former for online-kriminalitet sidste år var falsknerier i forretnings- og private emails – forkortet BEC og EAC. De var de to dyreste cyber-forbrydelser med samlet tab på alene 2,4 milliarder dollars.

I 2020 oplevede USA en masse online kriminalitet, der forsøgte at udnytte amerikanernes frygt for Corona ved hjælp af falske hjælpe-indsamlinger osv.

De fortsatte også i 2021, fortæller FBI. Bl.a. har smarte kriminelle udnyttet folks stigende hjemme-arbejde og anvendelse af virtuel kommunikation som video-møder….

(Foto: FBI IC3)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RAZR den 3. er på vej