Honor Magic 2 har tre selfie skydere

Bliver dine børn chikaneret online?

Selvom børn og unge generelt er meget glade for de sociale medier, har internet desværre også en mørk side. Mobning fra skolegården er flyttet over på mobiltelefonernes og laptoppens skærme. Kort sagt – “cyber bullying” er ikke kun noget, der sker for andre. Det er meget nærværende for rigtigt mange.

Online mobning er bl.a. så farligt, fordi afsenderne langt hen ad vejen kan holde sig anonyme. Det gør det svært at identificere de skyldige, medmindre de ligefrem afslører sig selv med navn, billed eller email adresse.

Det store analyse firma Ipsos har undersøgt, hvor udbredt Cyber Bullying er i verden i dag. Forældre til børn og unge i 28 lande er blevet interviewet om deres erfaringer med drillerier og det, der er værre, på internet og i de sociale medier.

Danmark er desværre ikke iblandt de 28 lande, men mon ikke danskernes erfaringer med digital mobning og online chikane ligner de andres? Smartphones, Facebook, Instagram, Snapchat og Messenger er jo mindst lige så populære og udbredte i vores lille land med den store udbredelse af internet.

Globalt set har hver femte forælder oplevet Cyber Bullying mindst én gang i 2018. Største problem ser Indien ud til at have, hvor hele 37 pct. af forældrene fortæller, at deres børn er blevet mobbet på nettet. Problemerne foregår jævnligt hos 14 pct af inderne.

Online mobning er også udbredt i USA, Canada og Sydafrika, hvor hver fjerde barn eller ung med internet forbindelse og/eller mobiltelefon har været udsat for den digitale forfølgelse.

I Europa ser situationen lidt mere blandet ud. I Sverige bekræfter 23 pct. af familierne, at de har været udsat for Cyber Bullying, mens tallet er 17 pct. i England og kun9 pct i Spanien og Frankrig. Ganske interessant ser det ud, som om fænomenet slet ikke eksisterer i Rusland – nul procent….

(Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Honor Magic 2 har tre selfie skydere