Hjemmedatamatens fader er død

Skærmen i en rygsæk

(Foto: Arovia)

Selvom displays på mobiltelefoner, tablets og laptops er blevet meget bedre med årene, kan man sagtens stå med behovet for større skærm, der skal være nem at bære rundt på.

Den nye Splay er præcist sådan en gadget. Utrolig praktisk og nem at gå til, uanset om man har brug for en mobil løsning til præsentationer, computerspil, video eller tv på camping, i haven eller på skovtur.

Splay er nemlig en 24 tommers skærm, der kan foldes sammen, så den nemt kan finde plads i en medfølgende rygsæk. Hele skærmen inklusive projektor-enhed vejer kun 1,1 kilo.

Den nemmeste beskrivelse af Splay er, at det er en slags omvendt paraply – med en projektions-flade spændt ud over forsiden.

Billedkvaliteten er med HD og 720 punkter pr. tomme kun lige ok efter moderne forhold, men på den anden side skal Splay jo ikke sammenlignes med tv eller stationære projektorer, man har stående i stuen eller på kontoret.

Projektor-enheden I sin egen lille kunststof-boks har indbygget forstærker og to højttalere. Her sidder også betjenings-knapper og stik, der omfatter HDMI og USB-C, så man kan forbinde laptop, mobil, tablet, Chromecast eller Apple TV direkte til Splay.

Meget praktisk kan skærm og projektor bruges sammen og hver for sig. På den måde kan Splay fungere som separat display til f.eks. ens bærbare pc. Alternativt kan projektoren blæse billedet op på en væg til 80 tommers størrelse.

Det integrerede batteri skal kunne holde billedshowet i gang i fire timer på en opladning. Er det ikke nok, må man koble sig på et elstik via USB kabel. Eventuelt kan man også bruge Splays batteri som powerbank for en mobil, der er løbet tør.

Arovia vil inden længe lancere Splay på iværksætter platformen Kickstarter for at rejse kapital til en storproduktion via Crowd Funding. Det er planen, at interesserede kan forudbestille et eksemplar til en særpris af 699 dollars eller ca. 4.500 kroner. Den senere butikspris bliver næsten dobbelt så høj….

Spaly er en 24 tommers skærm, man kan have med i rygsækken. (Foto: Arovia)

(Foto: Arovia)

(Foto: Arovia

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmedatamatens fader er død