Når videomødet skal se bedre ud

Rige lande sviner mest

(Foto: Alejandro Pinero Amerio / Pixabay)

Selvom EU-lande inklusive Danmark fører an i verden, når det gælder genbrug og indførelse af rene energi-former, sviner de fortsat mest med CO₂  udledninger i klimaet.

Indbyggerne i de pågældende lande har typisk høje lønninger og derfor let adgang til CO₂ belastende produkter som biler. Desuden bruger de masser af plastik.

Europa ligger højt på den grimme liste, men langt fra højest. Deroppe finder vi lande som Saudi Arabien, USA og Canada, der har verdens mest forurenende husholdninger.

Det viser en ny analyse, som nyhedsbureauet Bloomberg har udgivet i samarbejde med Verdensbanken.

Ifølge analytikerne er der en klar sammenhæng mellem rigdom og forurening. Det ses bl.a. i Kina, hvor en hastig modernisering og en voksende middelklasse har sendt landet til vejrs på listen over de mest CO₂  belastende.

De fleste lande, der fortsat ligger foran Kinas 6,4 tons forurening pr. indbygger, ligger i Europa og Nordamerika.

Danmark er desværre ikke specifikt nævnt i Bloombers rapport, men Frankrig, Polen og Storbritannien ligger alle på omkring syv til otte tons CO₂ pr. person. Det er det halve af, hvad saudier og amerikanere hælder ud i atmosfæren.

(Infografik: Statista.com)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når videomødet skal se bedre ud