Når legetøj bliver seriøst

Har i balance mellem job og fritid?

Folk i Holland kan nyde den bedste work-life-balance blandt alle 38 lande i OECD samarbejdet. Med Danmark på en flot andenplads langt foran Frankrig og Spanien,

Det nye ”Better Life Index” måler bl.a. på, hvor mange timer man arbejder om ugen. Eller rettere – jo færre timer man er på jobbet, desto højere pointtal kan man få i den globale analyse.

Ifølge analysefirmaet Statista påstår Organisation for Economic Co-operation and Development –  at ”lange arbejdstider påvirker den personlige sundhed, sætter sikkerheden på spil og øger stress.”

I Holland arbejder under 0,5 pct af de ansatte i mere end 50 timer om ugen. I Danmark er det 2,2 pct, og i hele OECD området ligger gennemsnittet på 13 pct. af arbejdsstyrken.

To af tre danskere (66 pct), der arbejder på fuld tid, bruger 15,9 timer om ugen på personlige ting som f.eks. at spise og sove eller på fornøjelser som samvær med familie og venner, hobby, spil, computer eller tv). Det er næsten en time mere end OECD gennemsnittet.

OECD fremhæver, at Danmark er nået langt med flexjobs, tilbyder barselsorlov til både mødre og fædre – og betaler langt mere end de fleste andre lande til familie fordele som som f.eks. børnepasning, tandlæge ordninger, sundhedssektoren osv-

Til sammenligning går 11 pct af amerikanerne på arbejde i mere end 50 timer om ugen. Det giver USA en placering helt nede på en 30. plads….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når legetøj bliver seriøst