Dansk 5G kapløb er indledt

Facebook kan nu Dropbox

(Foto: Edward Lich / Pixabay

Ligesom Apple har Facebook hidtil været en temmelig lukket verden.

Facebooks forskellige sociale medier og tjenester kan arbejde nogenlunde sammen, men sjældent med konkurrenter udefra. Det har givet kritik fra både brugere, politikere og myndigheder.

Fra brugerne, fordi det ikke er særlig praktisk. Fra myndigheder og politikere, fordi de er bange for, at Facebook gruppen får for stor magt – og dermed monopol.

Facebooks nye meddelelse om, at brugerne nu skal kunne eksportere billeder og video til den populære Dropbox lager-tjeneste på internet, skal nok ses som et forsøg på at gøre konkurrence-vogterne i EU og i USA lidt gladere.

Dropbox åbningen er det seneste nye skridt fra Facebooks side på at åbne sig for verden uden for Mark Zuckerbergs imperium.

Fra juni tillod Facebook, at brugere kunne sende deres billederne og videoer til konkurrenten Google Photos. Det vil millioner af Android telefon ejere nok være tage imod med kyshånd.

Facebook åbner sig nok ikke helt frivilligt, så brugerne kan sende f.eks. billeder og videoer til Dropbox eller Google Photos. (Foto: Austin Distel / Unsplash)

Facebook har sågar givet sin nye, mere åbne strategi et eget navn. Den hedder Data Transfer Project og skal i videste forstand gøre det nemmere at downloade og sende data mellem Facebook, Microsoft, Google og Twitter.

Den åbne data-udveksling er et krav i EU’s GDPR regler for privatlivets fred. De regler har især amerikanske og kinesiske tech-firmaer svært ved at forstå og overholde.

Facebook oplyser, at dets brugere skal gen-indtaste deres passwords, inden filerne kan sendes til Dropbox eller Google Photos. De pågældende data vil være krypteret under overførslen.

Facebook brugere skal gå til menuen ”Din Facebook Information” i opsætningen for at finde de nødvendige værktøjer.

Her vælger man så punktet ”Transfer a Copy of Your Photops or Videos” eller det tilsvarende punkt på dansk.

Derefter indtaster man sit password, vælger en destination at sende til og bekræfter til sidst operationen….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dansk 5G kapløb er indledt