Indien overhaler snart Kina

Bruger I WhatsApp i stedet for TV-Avisen?

I Danmark er Facebook Messenger og Snapchat de mest udbredte meddelelses-apps. WhatsApp, der også hører til Facebook gruppen, kender knap så mange hertillands.

Helt anderledes i udlandet. Her er WhatsApp så populær, at app’en faktisk er verdens mest udbredte – målt i antal aktive brugere.

Det interessante er, at WhatsApp bliver brugt til flere andre ting end at sende hurtigere meddelelser til hinanden.

Ifølge en ny analyse fra Reuters Institute for the Study of Journalism har WhatsApp udviklet sig til at være mange menneskers mest troværdige nyhedskanal. Mere seriøs end tv, radio, dagblade og internet-aviser.

Reuters nye undersøgelse bygger på svar fra 71.805 folk i 36 lande: 15 pct. af dem udpeger WhatsApp som dér, de holder sig orienteret om, hvad der sker i deres land og ude i verden.

15 pct. lyder måske ikke af så meget, men når man går tættere på tallene, tegner der sig et helt andet billede:

51 pct. af de adspurgte i Malaysia fortæller, at de stoler på WhatsApp til at levere nyheder. I Brasilien er det 46 pct, i Chile 39 pct, Singapore 38 pct og i Hong Kong 36 pct.

Facebook er verdens største sociale netværk, og 47 pct. af Facebooks brugere logger sig ind for at læse nyheder. Men folk stoler ikke på Facebooks historier på samme måde som på WhatsApps. Faktisk under 30 pct ifølge analysen.

Årsagen kan være, at Facebook har tabt meget af sit gode renommé efter afsløringer af ”fake news” i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg.

Desuden leverer teleselskaber i mange lande WhatsApp præ-installeret på de nye smartphones, de sælger. Bl.a. i de lande, hvor WhatsApp står stærkest.  Den slags får mange nye abonnenter til at bruge WhatsApp, selvom de måske ikke kendte app’en på forhånd….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indien overhaler snart Kina