Her sidder flest journalister bag tremmer

Xbox X lover spil i topklasse

2020 bliver året, hvor spilleglade mennesker får helt nye konsoller til familiens tv. Konsoller, der bliver både langt stærkere og hurtigere end dem, vi kan købe som julegaver i år.

Sony har lagt ud for et par måneder siden med billeder af sin ganske utraditionelt designede PlayStation 5. Nu følger Microsoft så i hælene med Xbox X. Den vil sikkert for mange til at savle af forventning, men Xbox X kommer altså ikke før til julehandelen næste år.

Microsofts nye Xbox X ligner ikke nogen anden spillekonsol. Designet minder mest af alt om et slankt tower-kabinet til en pc, men konsollen kan også lægges vandret, hvis det passer en bedre.

(Foto: Microsoft)

Overfladen er næsten ubrudt. Der er kun et diskette drev og tilhørende eject knap at se – og så et Xbox logo, der sidder på tænd/sluk knappen. Ellers er alt meget diskret og anonymt i det ydre. De store nyheder sidder indenbords.

Microsoft lover f.eks. en Xbox grafik-chip, der kan håndtere 4K kvalitet med 60 billeder i sekundet (fps) – og med mulighed for opgradering til 120 fps. Chippen er udviklet af AMD på basis af sine Radeon og Zen 2 grafikkort, der nyder stor anseelse hos professionelle computer-spillere på pc.

Chippen tilbyder således hardware-accellereret “ray tracing”, variabel hurtig opdatering af skærmen. Xbox X skal sågar kunne klare fremtidens 8K tv-billeder.

(Foto: Microsoft)

 

Spille-konsollen rummer også den nyeste generation SSD-diske, der ”så godt som eliminerer ventetid” på, at spillet hentes frem. Xbox X er samtidig bagud kompatibel, så man fortsat kan bruge sine gamle spil fra fire tidligere generationer Xbox,

Controllerne ser velkendte ud i design, men skal ifølge Microsoft rumme flere nye finesser, der først afsløres senere. En af nyhederne er en ”Share” knap, som gør det muligt at dele skærm-billeder og game-resultater mellem flere spillere.

Men husk. Microsoft Xbox X kommer altså først om et år….

(Indledningsfoto: Microsoft)

Ninja Theory’s “Senua’s Saga: Hellblade II” bliver et af de første avancerede spil til Microsofts kommende Xbox X konsol. (Foto: Ninja Theory)

(Foto: Microsoft)

 

 

 

https://mikeshouts.com/xbox-x-series-video-game-console/

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her sidder flest journalister bag tremmer