Så er Android 10 klar

LG begynder at sælge 8K tv

Hvis du har penge, kan du få. Det gælder naturligvis også fjernsyn,  hvor det næste store hedder 8K. Længe før tv-stationerne er begyndt at sende særligt mange programmer i den bedste standard på markedet lige nu 4K.

Det er igen teknologien, der overhaler indholdet, når sydkoreanske LG nu sætter markedets første 8K skærme til salg internationalt. Det gælder i princippet også i Danmark, hvor det flotte 88 tommers LG tv formentlig vil koste 300.000 kroner. I USA er prisen 42.000 dollars.

Fra september bliver Australien, Tyskland, Frankrig, England og USA de første markeder, hvor LG’s Signature OLED 88 Z9 super-tv kommer til salg. Skæren kan vise 7.680 gage 4.320 punkter. Det er 16 gange så mange som i et almindeligt HD tv og fire gange så mange som på en 4K UHD skærm!

Har I plads til sådan en 88 tommers tv-skærm i stuen?

Det nye tv styres af en kraftig billedprocessor med kunstig intelligens. Alpha 9 Gen 2 8K chippen lærer sine brugeres vaner at kende og kan ikke kun levere flotte billeder og en stor lyd. Via en database I “skyen” kan den også automatisk tilpasse sig de enkelte udsendelser. Chippen genkender hvert program på en kode, som ligger i det digitale signal.

Da udvalget af 8K materiale er minimalt, vil de fleste købere nok nøjes med at opskalere indhold fra 4K og 2K (Full HD). Det skal det nye LG tv gøre på en meget præcis og forsigtig måde, så det oprindelige indhold ikke kommer til at unaturligt ud, når ekstra pixels fyldes ind blandt de originale. LG tv’et holder samtidig øje med lysforholdene i det rum, hvor det er placeret. Sker der ændringer, justerer fjernsynet automatisk kontrast, lysstyrke og lydniveau.

LG har allerede vundet flere design priser for det nye Signature tv på 88 tommer. Det gælder bl.a. de tyske iF Design Award og Red Dot Award. Men det er altså først nu, at tv-skærmen kan købes.

8K tv giver helt fantastiske billeder. Bare ærgerligt, at udvalget af programmer og film i 8K kvalitet er minimalt.

Den fremtræder i et nordisk design præget af minimalisme og en meget tynd ramme omkring displayet. Indendørs sidder bl.a. en 80 watts lydsystem, så ekstra højttalere ikke altid vil være nødvendige. Omvendt – når man først har investeret 300.000 kroner i et nyt tv, vil man også have en Hi-Fi og surround gengivelse som i en moderne biograf.

Samtidig med det store 8K tv på 88 tommer lancerer LG også en lidt mindre variant. LG’s 8K NanoCell skærm er på 75 tommer, hvilket i sig selv også kræver en stor stue og rigelig plads på væggen.

Begge de to nye LG tv (88Z9 og 75SM99) kan arbejde med Apple AirPlay 2 og Apple HomeKit, der integrerer fjernsynet i hjemmets trådløse netværk og ”tingenes internet….”

(Alle fotos: LG)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så er Android 10 klar