Slut med Lycamobile I Danmark

Så er Android 10 klar

I år behøver vi ikke at gætte på, hvilke desserter, kager eller slik-kategorier, der begynder med Q, når de staves på engelsk. Det har ellers været et af de årligt tilbagevendende fornøjelser, når Google var på vej med en ny udgave af sit Android styresystem. Sidste års Android 9 hed således ”P” og ”Pie”.

Fremover kaldes Android versionerne kun ved deres tal. Altså ”10” i denne omgang. Det er lettere at huske, og Google skal ikke bryde hovedet med, om dessert-navnet kan udtales på alle sprog – eller om den måske kan misforstås i nogle kulturer.

Den nye Android 10 kommer først til Googles egne Pixel smartphones og er derfor ikke aktuel i Danmark lige nu. Pixel mobilerne sælges nemlig ikke officielt på det danske marked.

I løbet af i morgen og de næste par dage kommer der dog uden tvivl meddelelser fra andre fabrikanter, hvor Android 10 er klar på deres telefoner. Ejere af OnePlus 7 telefoner kan allerede downloade en ”Developers’ Preview 5” udgave,. Den færdige Android 10 vil uden tvivl sidde på de nye OnePlus 7T telefoner, der får premiere omkring den 20. september.

Google selv nøjes med at sige, at ”vi arbejder med et antal partnere om at lancere eller opgradere enheder til Android 10 i år.” Google lader det nemlig være op til den enkelte fabrikant, hvornår det skal ske. Men vær sikker – Samsung, Sony, Nokia, Motorola osv er på vej. Kun Huaweis nye telefoner og tablets er der tvivl om på grund af handelskrigen mellem USA og Kina.

Google kommer med en bunke forbedringer i Android 10. Det er f.eks. en særlig ”Dark Mode”, der skal skåne øjnene, når man bruger sin mobil eller tablet i mange timer om dagen. Desuden skal det være lettere og mere elegant at dele links og indhold.

I Android 10 skal man kunne gøre apps tavse, så de ikke hele tiden åbner, mens man sidder koncentreret om noget andet. Styring via håndbevægelser (”Gesture Control” er mere stabil, og 10’eren er den første Android, som har fuld støtte til de nye folde-telefoner. Bare en skam, at ingen af dem – hverken Samsungs Galaxy Fold eller Huaweis Mate 10 kan købes for tiden.

Googles Android styresystem sidder på mindst 85 pct. af alle smartphones, der er i brug verden over. Desuden finder man Android på tablets, i tv og mange andre elektroniske enheder til det digitale hjem og tingenes internet….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slut med Lycamobile I Danmark