En elscooter, der er lidt smartere

Danmark dyrest i strøm

Hvis du lige har fået din seneste elregning, skal du ikke undre dig over beløbet. Selvom Danmark praler af at kunne dække det meste af sit energi-behov via gratis og grøn vindkraft, slår vores elpriser alle andre lande i Europa.

Selvfølgelig har det noget med afgifter at gøre. Dem er Danmark nemlig verdensmester i, og de må helst ikke kaldes skat. Heller ikke, selvom de fungerer på samme måde. Nemlig hiv bare ekstra penge ud af borgernes lommer.

En ny analyse fra EU’s talmennesker i Eurostat afslører, at danskerne betaler flest penge for at holde en moderne LED-pære på 10 watt kørende i tre timer om dagen i et helt år. Nemlig 3,12 euro eller ca. 23,70 kroner.

Det er dobbelt så meget, som en forbruger i Tjekkiet eller i Letland skal af med – og prisforskellen er endnu mere markant til lande som f.eks. Polen eller Malta.

Moderne LED-pærer bruger op til 75 pct mindre i strøm.

Oppe i den dyre ende af EU – og lige i hælene på danskerne– ligger Tyskland med 3,00 euro og Belgien med 2,94 euro. Sverige er mere end en euro billigere pr. elpære end Danmark.

Allerbilligst med strøm i hele EU er Bulgarien. Her koster det kun 7,65 kroner (1,1 euro) at holde en LED-pære kørende i tre timer om dagen i 12 måneder.

Eurostat har valgt 10 watts LED-pæren, fordi den er den typiske, som man anvender i husholdninger som afløser for de traditionelle glødepærer.

Uanset, at strømpriserne er meget høje i Danmark, er der dog store penge at spare ved at skifte fra glødepære til LED. Sidstnævnte bruger nemlig op til 75 pct mindre i strøm og skal kunne holde 25 gange længere….

(Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En elscooter, der er lidt smartere