Amerikanere elsker smarte højttalere

IKEA gør vinduer intelligente

Det er ikke nogen hemmelighed, at IKEA har stor interesse i det smarte hjem. Møbelgiganten har f.eks. lanceret egne trådløse højttalere, smarte elpærer, intelligente elstik, borde med integreret trådløs opladning osv.

Sidste efterår lod IKEA også sive, at man var på vej med smarte persienner og gardiner. Vel at mærke til en pris, der var under det halve af, hvad rivalerne tager for tilsvarende gadges.

Nu er det så blevet en realitet. Fra februar begynder IKEA at sælge de nye rullegardiner i sine europæiske og danske varehuse. Priserne skal ligge på mellem 99 euro og 159 euro. Det svarer til ca. 750 og 1.200 kroner.

Her er et eksempel på brugen af de lystætte FYRTUR persienner.

Persiennerne kommer i to udgaver. Den ene er halvt gennemsigtig og hedder KADRILJ. Den anden er lystæt, så man ikke kan kigge igennem. Den kaldes for FYRTUR.

Begge kan fjernstyres fra en smartphone app, hvor de kan synkroniseres med et vækkeur. Så bliver solen lukket ind i soveværelset på et på forhånd indstillet klokkeslæt.

IKEA nyhederne kan også arbejde sammen med Google Assistent, Amazon Alexa og Apples HomeKit. Det betyder bl.a, at man kan styre dem med sin stemme via en smart højttaler.

De nye rullegardiner fjernstyres via denne IKEA TRÅDFRI puck.

Mon ikke, at der også kommer en sensor, som kan åbne rullegardinerne efter lysforholdene. F.eks. lukker den ved mørkets frembrud og åbner dem igen, når de første solstråler lyser morgen-himlen op?

Med IKEAs smarte rullegardiner følger et opladeligt batteripack og den lille TRÅDFRI puck til fjernstyring. Den kender vi allerede fra nogle af IKEAs intelligente lys-systemer.

IKEA nye FYRTUR og KADRILJ Smart Shades fås i størrelserne 100 x 195 cm, 120 x 195, 140 x 195, 60 x 195 og 80 gange 195 centimeter….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amerikanere elsker smarte højttalere