Danmark mangler akut it-folk

Rul ned med IKEA

Det er ikke nogen hemmelighed, at IKEA bliver mere og mere elektronisk. Den svenske møbelgigant vil ikke længere nøjes med at sælge billige reoler, senge og sofaer til selvbyg. Nu hedder visionen det intelligente hjem med smartphone styring af flere og flere funktioner.

IKEA har endnu ikke meldt ud, om man satser på Googles Assistent, Amazons Alexa, Apples Siri eller Samsungs Bixby, når stemmestyring skal indføres i fremtidens hjem med de svenske fyrretræs møbler til lavpris.

Men IKEA er godt på vej til at trænge sig ind i elektronik butikkernes marked. IKEA har f.eks. smarte elpærer på hylderne, møbler med integreret trådløs oplader, billige Bluetooth højttalere, apps med Augmented Reality – og nu kommer så fjernstyrede og intelligente rullegardiner.

IKEA bliver mere og mere en virksomhed, der sælger moderne elektronik.

IKEA afslørede allerede sine gardin-planer i september, men nu er der kommet flere konkrete informationer om de nye Kadrilj og Fyrtur produkter. Førstnævnte er en elektronisk udgave af almindelige rullegardiner, mens Fyrtur kan mørklægge lokalet helt.

På nuværende tidspunkt vil IKEA ikke fortælle tekniske detaljer, men mon ikke de vil kunne styres trådløst fra en smartphone app og indeholde en timer, der automatisk lukker og åbner for lyset?

Desuden forventer de fleste, at rullegardinerne vil kunne samarbejde med Apples HomeKit. Det kan IKEAs øvrige ”smarte” produkter nemlig.

Priserne gættes på at blive fra omkring 800 kroner (100 euro), hvilket – typisk for IKEA – er langt under, hvad tilsvarende produkter fra andre fabrikanter koster nu om dage. Rullegardinerne ventes i varehusene fra februar næste år….

IKEA er tidligere ved en fejltagelse kommet til at afsløre priserne på sine nye rullegardiner. Det ske på koncernens hollandske hjemmeside.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danmark mangler akut it-folk