Gør plads – her kommer Limo-Jet

Poco til DK for bare 2.000 kroner?

(Opdateret 29/8) Danskerne kan glæde sig til snart at kunne købe Xiaomis nye Pocophone F1 i danske 3-butikker inden længe. Poco er verdens første smartphone med top-processoren Snapdragon 845, som kan sælges for 300 USD. I Danmark vil det svare til omkring 2.000 kroner. Måske lidt mere på grund af vores høje moms.

Det har Xiaomi meddelt i dag. Danmark bliver et af 60 markeder, som får glæde af den klart billigste toptelefon på markedet. Til sammenligning tager OnePlus ca. 3.900 kroner for sin model 6 med Snapdragon 845 chip. OnePlus 6 har dog bedre specifikationer end Pocophone F1, men ikke til det dobbelte af prisen.

Eller en anden sammenligning: Samsungs nye Galaxy Note 9 supertelefon er også udstyret med samme processor. Note 9 koster bare 1.000 USD eller tre gange mere end Xiaomis nye mobiltelefon.

Pocophone F1 kunne ligne et brag af en debut på det danske marked, hvor vi har ventet på Xiaomi i flere måneder. Inden sommer blev det kendt, at teleselskabet 3 har sikret sig agenturet for Xiaomis mange produkter i en række lande – heriblandt også Danmark.

Fra 3.000 kroner koster Pocophone F1, der er den billigste telefon på markedet med Snapdragon 845 processor. Poco fås bl.a. i denne coole farve, som fabrikanten kalder “Armoured Black”

Xiaomi er ikke Mister Hvem-som-helst. Den kinesiske elektronik-gigant er verdens fjerdestørste smartphone mærke og solgte i årets første kvartal alene 32 millioner mobiler. Næsten alle i Kina.

Xiaomi gik på børsen i Hong Kong for lidt over en måned siden og stormer frem som ingen anden virksomhed i underholdnings-elektronikkens verden.

Andet kvartal af i år gav således en omsætnings-fremgang på 68 pct sammenlignet med samme periode for et år siden. Samtidig scorede Xiaomi et netto-overskud på 2,1 milliarder USD – det er ca. 13,8 mia. kroner.

Xiaomi jager Samsung, Huawei og Apple som verdens største fabrikant af smartphones. I Kina er det allerede lykkedes. Her er Xiaomi nummer to efter Huawei. Og i det boomende mobiltelefon marked i Indien har Xiaomi overhalet Samsung og er i dag smartphone nummer ét.

Xiaomi nærmer sig med hastige skridt en global markedsandel på 10 pct. Omsætningstal er angivet i milliarder kinesiske yuan (RMB). Infografik: Statista.com

Ligesom OnePlus har Xiaomi succes med at sælge højt-ydende mobiltelefoner til lave priser. Xiaomi gør det bare i langt højere målestok. Ikke kun i Indien, hvor OnePlus i øvrigt er den tredje-mest solgte smartphone.

Xiaomis seneste påfund er at lancere under-mærket Poco, der skal sælge stærke smartphones til super-lavpris. Forestil jer f.eks. en mobil med den seneste nye Snapdragon 845 processor i, 6,2 tommers skærm og et selfie kamera på 20 megapixel til 300 USD. Det er halv pris i forhold til en Samsung med tilsvarende specifikationer.

Som første land i Europa kan man fra i dag (den 24. august) købe Pocophone F1 i Holland. Her koster 64 GB modellen 399 euro, mens man skal betale 439 euro for den store udgave med 128 GB lager. Det er noget dyrere end de 300 USD, som Xiaomi har travlt med at promovere. 400 euro vil sige 3.000 kroner – ikke 2.000 – men det er stadig ekstremt billigt.

Til den pris vil man ikke kun få markedets kraftigste processor, men også med mindst 6 GB RAM, 64 GB lager, LCD skærm med Full HD+ opløsning (2.246 gange 1.080 punkter), stort batteri på 4.000 mAh, væske-køling til processoren, to stereo højttalere og et dobbelt kamera på 12 og 5 MP på ryggen. Selfie skyderen er på Indhakket i toppen af skærmen huser en infrarød sensor til ansigts-genkendelse.

Poco betyder “lille” på spansk. Et passende navn for den meget lave pris, som denne Xiaomi telefon skal sælges for.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gør plads – her kommer Limo-Jet