Så udsatte er danske computere for angreb

Hvor meget ferie kan I holde?

Sommerferien nærmer sig hastigt, og de fleste har haft kalenderen fremme for at finde ud af, hvor mange feriedage de kan holde – og hvornår.

Danskerne har det godt her i 2018, når det gælder fridage fra arbejdsmarkedet. Så skal vi nemlig ikke på job i 147 dage – weekender og helligdage medregnet. Det er et par dage flere end sidste år.

Når det gælder rene feriedage, har vi de obligatoriske fem uger eller 25 dage. Mange har desuden fået en sjette ferieuge, så det bliver til 30 dage på afslapning. Det kan andre lande dog sagtens matche – og overgå.

Ifølge en ny rapport fra den schweiziske storbank UBS (United Bank of Switzerland) holder Riyadh i Saudi Arabien årets verdensrekord i feriedage for ansatte. 37 betalte feriedage er gennemsnittet for en medarbejder på tværs af 15 forskellige brancher.

(Infografik: www.statista.com)

Helt anderledes ser det ud for de stakkels arbejdere i Nigerias hovedstad Lagos. Her ligger snittet på kun 6,1 betalte feriedage om året. Ikke meget bedre har folk det i Vietnams Hanoi med 8 dage eller kinesere i Beijing med 9,7 dage.

Lidt overraskende i UBS’ globale analyse er, at det ikke er storbyer og lande med en tradition for stærke fagforeninger og god beskyttelse af de ansatte, der ligger øverst med hensyn til antal feriedage om året. Lande som f.eks. Tyskland, Frankrig eller England.

De storbyer, som giver deres indbyggere den længste ferie, ligger i Mellemøsten. I lande som Qatar og Saudi Arabien. De lange ferie må være forbeholdt deres egne landsmænd, for netop arabiske storbyer kritiseres ofte for at byde gæste-arbejdere på slave-agtige arbejdsforhold….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så udsatte er danske computere for angreb