3.000 Facebook ansatte får flot udsigt

iPhone 8 suveræn til at tage fotos

Det var åbenbart ikke det rene reklame-snak, da Apples topchef Tim Cook påstod under præsentationen af de iPhone X og iPhone 8 telefoner, at de havde kameraer, der slog alle konkurrenterne i kvalitet.

Nu har det super-seriøse DxOMark online magasin haft fat i de to nye iPhone 8 og 8 Plus modeller. Resultat: Ranglisten har nye nummer 1 og 2.

iPhone 8+ holdt dog ikke førstepladsen længe. Kun en uge efter er Apples 94 point blevet slået af 98 point. Dem har Googles endnu nyere Pixel 2 telefon opnået. Den sælges dog ikke på det danske marked, så i Danmark vil kameraet i iPhone 8 være det bedste.

Det er første gang i flere år, at iPhone slår rivalerne fra Android lejren. Inden de nye Apple telefoner blev testet, lå Googles gmle Pixel fra sidste år og HTC’s U11 i spidsen – begge med 90 points. Samsungs Galaxy S8 opnåede 88, da det blev testet af DxOMark tilbage i maj.

DxOMarks vurderinger betragtes som reference i både smartphone og foto-branchen. Mediet afprøver nemlig masser af mobiltelefoner og separate digitale kameraer.

iPhone 8’s dobbelte kamera er markedets i øjeblikket bedste. Det har to 12 nwgapixel objektiver til henholdsvis vidvinkel og tele.

De skal alle gennem adskillige tests, der bl.a. indeholder måling af eksponering og kontrast, farve-ægthed, autofokus, detalje rigdom, støj på billederne, flashens kvalitet osv.

DxOMark bemærker bl.a, at udendørs billeder med iPhone 8 Plus er generelt fantastiske (”stunning”). Detaljerne er fremragende med præcis farver og en imponerende dynamisk bredde.

iPhone 8 Plus demonstrerede også høj kvalitet i dårlig belysning og ved brug af blitz. Mobil-kameraet var i stand til at genkende og belyse ansigter korrekt under selv elendige lysforhold.

Alt i alt er kameraerne på de to iPhone 8 modeller klart bedre end forgængerne iPhone 7 og iPhone 7 Plus, konkluderer DxOMark – og de var ellers slet ikke ringe.

Nu bliver det så spændende at se, hvad foto-specialisterne fra DxOMark så vil sige til kameraet på Apples kommende iPhone X. Det skal efter sigende være endnu bedre….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3.000 Facebook ansatte får flot udsigt