Folde/rulle mobil inden jul

Så sarte er de nye iPhone 8’ere?

Med introduktionen af de nye iPhone 8 og iPhone 8 Plus telefoner vender Apple tilbage til et af sine berømte designs – nemlig en bagside af glas. Sådan en har vi ikke set siden iPhone 4.

Diskussionerne er allerede i fuld gang om, hvorvidt ”glas ryggen” er mere sart end de tidligere indpakninger i kunststof og metal.

Én ting er dog sikker – og det er, at iPhone 8 og 8 Plus bliver meget dyrere at reparere, hvis deres cover går i stykker. Glas er nemlig et kostbart materiale. Faktisk vil det koste næsten 50 pct. af nyprisen på en komplet iPhone 8 eller 8 Plus at få udskiftet glasset på ryggen af sin Apple telefon.

Ifølge TouTube’ren JerryRigEverything – se video’en ovenfor – er Apples glas-overflade rimelig modstands-dygtig mod almindelige ridser, snavs og fedtede fingre. Helt på niveau med andre toptelefoner. Men iPhone 8 kan bestemt ikke lide at falde på gulvet.

Apple hævder, at glasset er ekstra forstærket med metal, men det ser man ikke meget af, når mediet PhoneBuff foretager drop-tests med de nye iPhone 8 telefoner. De går nemlig i stykker – se video.

PhoneBuff anbefaler direkte, at man enten passer ekstra godt på sin iPhone 8, eller at man køber et ekstra beskyttelses-cover og pakker den ind i. Det ser måske ikke så elegant ud som en ”nøgen” telefon, men det sparer en for 349 USD (iPhone 8) eller 399 USD (iPhone 8 Plus) til en ny glas-bagside.

De danske priser kendes ikke endnu, men de amerikanske svarer ca. til halv pris af en komplet ny iPhone. Det er da reservedels-priser, man kan tage og føle på. Måske de ligefrem er en ny guldgrube for Apples kassemester.

http://https://www.youtube.com/watch?v=unTZYFHExRs%20

I sin fald-test – se video ovenfor – har PhoneBuff sammenlignet iPhone 8/ 8 Plus med Samsungs nye store Galaxy Note 8 mobil, der også kommer med et cover af glas.

Samsung telefonen kan bestemt heller ikke lide at blive tabt på gulvet. Faktisk ser skaderne ud til at være endnu værre end på en iPhone, når Note 8 falder ned og ender på ryggen.

Man skal altid tage denne slags tests med et gran salt, fordi de sjældent har afprøvet alle de vinkler, som en mobiltelefon bruger plejer at tabe sit kæreste eje. Men de er et udmærket fingerpeg om, hvor sarte nye smartphone modeller er….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Folde/rulle mobil inden jul