Disse mobiler købte vi i april

På onsdag hyler din mobil

(Grafik: Beredskabsstyrelsen)

Hvis din smartphone opfører sig underligt på onsdag den 3. maj og begynder at hyle præcist klokken 12 middag, er det ikke, fordi din mobil er syg.

Tværtimod viser hyleriet, at både din telefon og Danmarks nationale alarm-system fungerer fint og helt efter hensigten.

Det er helt normalt, at de danske sirener bliver afprøvet den første onsdag i måneden til frokosttid.

Her i maj udvides alarmen for første gang med alle nyere mobiltelefoner, der også begynder at hyle, som om de havde ondt i processoren eller selfie-kameraet.

Sirene-afprøvningen har været en fast tradition i mange år. Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen vil sikre på, at alarm-systemet virker, hvis en alvorlig situation skulle opstå – f.eks. i forbindelse med større ulykker eller natur-katastrofer.

Smartphone-ejere behøver ikke at downloade en app eller tilmelde sig en tjeneste. Sirene skulle gerne virke alle nyere smartphones med opdateret styresystem.

Det nye system kaldes S!RENEN og benytter en ny kanal i de danske mobilnet. Med S!RENEN kan myndighederne varsle borgerne i et bestemt område i tilfælde af akutte situationer.

Da næsten alle danskere går med mobiltelefon, er det naturligt at tage den med i varslingen. Som supplement til de sirener, der sidder på store huses tage, i tårne osv.

Så få nu ikke frokosten galt i halsen eller et mindre panik-anfald, når din smartphone pludselige begynder at larme på onsdag kl. 12. Det er noget, den skal….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse mobiler købte vi i april