Kina smider WhatsApp ud på iPhone

Sport og gaming i mega-format

(Foto: TCL)

I midten af juni begynder fodbold-EM 2024. I slutningen af juli følger OL i Paris, og midten imellem dem ruller Tour de France.

Alle tre sports-begivenheder har stor dansk interesse, og mange mener nok, at de er en god anledning til at købe en ny større og bedre tv-skærm. Også, hvis der stadig er nogle hånd-ører tilbage fra sidste uges skatte-tilbage-betaling.

Flere af de store tv-fabrikanter er da også ved at køre sig i stilling med nye modeller. I stort set alle prisklasser, men måske især i den dyre ende hvor skærmen er bedre end det, som tv-stationerne sender ind i dem.

Det gælder også kinesiske TCL, der er verdens næst-største tv-fabrikant efter Samsung:

(Foto: TCL)

I 2023 solgte TCL 25,3 millioner tv på global basis, hvilket gav en markedsandel på 12,5 procent. Samsung er for 18. år i træk verdens største med en andel på 33,9 procent.

I Danmark er TCL ikke kommet så højt op, mærket bliver mere og mere synligt i de store elektronik-varehuse, supermarkeder og radiokæder. TCL produkter sælges nemlig ofte til lave priser.

Dem skal man dog næppe findes i TCL’s på alle områder store sommer-nyheden. Det er nemlig verdens største QD-Mini LED-tv og QLED Pro serie af skærme.

Den nye sjette generation af TCL Mini LED rummer op til 20.000 lokale dæmpnings-zoner, som kan styres enkeltvis af fjernsynets computer og kunstige intelligens (AI).

(Foto: TCL)

Det sikrer bl.a. en lysstyrke på 5.000 nits og dermed mulighed for at se ordentlig tv-kvalitet selv i oplyste lokaler.

Dertil kommer, at TCL benytter lodret justerede flydende krystaller, som skal give bedre kontrast end andre lignende tv-teknologier. Også den sorte farve skal være dybere og mere ægte, ligesom farverne mindre blomstrende.

Sommerens flagskib hos TCL er modellen 115X955 Max, der ruller frem med en enorm skærmflade på 115 tommer. Den slags kræver god plads på gulvet eller væggen.

QD-Mini LED nyheden viser billeder i 4K kvalitet og 144 Hz. Sidstnævnte vil især gamere synes om, som gerne vil spille løs på en stor skærm.

TCL står også klar med en ny professionel gamer-skærm til dem, der ikke vil dele billedet med familiens tv-seere. TCL 34R73Q er et buet display på 34 tommer i Quad HD opløsning. (Foto: TCL)

Det samme gælder tv-apparatets indbyggede Game Master Pro 3.0 kredsløb, FreeSync Premium Pro kompatibilitet, Game Bar 3.0 og HDMI 2.1 forbindelser.

Hvis man kan klare sig med lidt mindre, benytter TCL også sin 4K QD-Mini LED teknologi i en C85-model på 85 tommer. Dette tv har samme gamer-kvaliteter og hurtighed, men har færre lokale dæmpnings-zoner.

I de noget lavere prisklasser lancerer TCL sin C65 familie med QLED-skærme i 4K kvalitet med HDR Pro og 120 Hz spil-accelerator. De nye TCL QLED-tv findes i flere størrelser og som enten C65 eller C65 Pro modeller.

Endelig har TCL premiere på sin nye P75-familie af 4K-modeller. P75 er Google TV med Google Assistent, hurtig 120 Hz billed-opdatering og Game Master 3.0 til spilfreaks….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kina smider WhatsApp ud på iPhone