Nothing øretelefoner har fået mere i

Kina smider WhatsApp ud på iPhone

(Foto: Gizchina / Weibo)

Mens USA’s politikere stadig diskuterer, hvorvidt de skal forbyde TikTok eller kræve, at kineserne sælger TikTok til en amerikansk virksomhed, slår Beijing nu kontra.

Apple bekræftede således i går, at man havde fjernet de to Meta-ejede WhatsApp og Threads medier fra den kinesiske App Store.

Det skete efter krav fra Kinas Cyberspace Administration (CAC), der er landets officielle internet kontrollør.

Begrundelsen minder om den, som USA’s politikere bruger over for TikTok. Nemlig nationale sikkerheds-bekymringer og mulig spionage via de to sociale medier.

”Vi skal følge landenes love, hvor vi er aktive. Også selvom vi er uenige,” kommenterede en Apple talsmand beslutningen.

Kina har også smidt Metas nyeste sociale medie – Twitter-rivalen Threads – ud af Apples kinesiske App Store. (Foto: Gizchina / Weibo)

Beslutningen illustrerer den komplekse situation, som internationale teknologi-firmaer ofte står over for, når de forsøger at handle i Kina. Landet har strikes reguleringer og kontrol af indhold på internet og i tv.

Forklaringen på det nye forbud mod WhatsApp og Threads synes dog ikke helt klar:

Nogle iagttagere mener, at den er en reaktion på en ny lov, der blev vedtaget i august sidste år. Den kræver, at alle apps i Kina skal være registreret i en statslig database.

Omvendt må Apple fortsat tilbyde andre Meta medier som Facebook eller Instagram via sin kinesiske App Store.

Det nye forbud kan også ses som nok et eksempel på den modvind, Apple er rendt ind i på det kinesiske marked. Det er Apples næststørste efter USA.

For nogle måneder siden forbød Beijing alle ansatte i landets regering, militær og offentlige sektor at benytte iPhones…..

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nothing øretelefoner har fået mere i