Lav musik med bevægelser

WhatsApp trækker i land

 

(Foto: Thomas Ulrich / Pixabay)

Millioner af brugere I det sociale medie WhatsApp kan ånde lettet op.

De bliver hverken udelukket eller får begrænset deres adgang til features, hvis de nægter at acceptere WhatsApps nye medlems-regler.

Opdateringerne har været hårdt kritiseret, siden de blev offentliggjort første gang i januar:

Facebook, der ejer WhatsApp, vil integrere tjenesten med sine øvrige sociale medier, således at informationer om brugerne og deres færden kan sendes på kryds og på tværs.

Målet for Facebook er at kunne give sine annoncører endnu bedre muligheder for at skræddersy reklamer til hver bruger – og flere penge i kassen til Mark Zuckerberg og co.

På grund af reglerne om beskyttelse af privatlivets fred skal hver af WhatsApps brugere give tilsagn om, at de accepterer ændringerne.

WhatsApp brugere får alligevel ikke skåret i deres funktioner, når de siger nej til den kontroversielle opdatering. (Foto: WhatsApp)

I første omgang blev de truet med at blive helt udelukket af WhatsApp i februar, hvis de ikke makkede ret.

Dernæst hed det sig, at WhatsApps brugere ville få skåret deres adgangs-rettigheder og features gradvist ned. Så ville de have lidt længere tid til at fortryde, hvis de overvejede at sige nej. Deadline var her den 15. maj.

Meget tyder på, at Facebook nu har fortrudt sine trusler. For ikke at miste endnu flere WhatsApp brugere, end der allerede er sket i de senere måneder, har Facebook undladt at sætte begrænsninger i gang. Måske er de droppet helt:

”Efter omfattende drøftelser med flere myndigheder og eksperter i privatlivets fred vil vi gøre klart, at vi ikke længere har planer om at skære i funktioner til de brugere, der endnu ikke har accepteret vores opdatering. I stedet vil vi fortsætte med at minde brugerne om opdateringen,” forklarer WhatsApp til det amerikanske online magasin ”TheNextWeb”.

På en af sine support-sider tilføjer WhatsApp, at man ikke har planer om at lade rykkerne vil være vedvarende. Formentlig betyder det, at advarslerne vil dukke op engang imellem og ikke så ofte, at de bliver til irritation for brugerne.

WhatsApps tilbagetrækning behøver dog ikke at være for evigt. Det kan sagtens være, at det sociale medie vender tilbage igen om nogle måneder. Til den tid måske med en smartere indpakning, som brugerne sluger lidt nemmere….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lav musik med bevægelser