Apple gør det lettere at reparere sin iPhone

England vil begrænse mobiler til børn

(Foto: RDNE Stock Project / Pexels)

Det er ikke kun danske forældre, der i stigende grad er foruroliget over deres mindre-årige børns afhængighed af smartphones, mobilspil og visse sociale medier.

Det er man også i Storbritannien, hvor regeringen i London er ved at forbedre en ny lovgivning. Den skal først og fremmest forbyde salg af mobiltelefoner til børn og unge under 16 år.

Dette nye forslag har mødt bred support hos britiske forældre, der er bekymrede over smartphones’ indflydelse på deres børns mentale og fysiske helbred.

Ifølge en aktuel rundspørge blandt 2.496 forældre til skolebørn mener 83 procent af forældrene, at mobiltelefoner er skadelig for børn og unge.

Samtidig mener 58 procent, at politikerne skal indføre et forbud for mobiler til under 16-årige. Ønsket er endnu højere hos forældre til mindre skolebørn – nemlig 77 procent.

Tilsvarende siger en anden analyse fra den velgørende organisation Parentkind, at 93 procent af britiske forældre anser sociale medier som skadelige for børn.

(Foto:: Gizchina)

95 procent kræver, at de store sociale medier skal gøre mere for at beskytte børn og unge fra skadeligt indhold.

Desuden synes 80 procent, at den nuværende lav-alder for brug af sociale medier – den er typisk 13 år – skal hæves.

Diskussionen om for mange timers brug af smartphones er bestemt ikke ny. For 25 år siden hed det sig f.eks, at man kunne få hjerneskader af at holde mobiltelefoner op til hovedet.

Den slags påstande blev lynhurtigt modbevist af undersøgelser betalt af telefon-fabrikanter. I dag hører man stort set aldrig om dem længere.

Formentlig, fordi folk ikke længere har mobilen ved øret længere. Nu er den placeret I lidt længere afstand fra ansigtet, og lyden hentes ind via øre- og hoved-telefoner.

I stedet er det indholdet på skærmene, som forskere kritiserer. Således advarede Royal College of Paediatrics and Child Health i London for nylig, at mange timers daglig brug af smartphones er direkte farligt.

Det kan være skyld i så forskellige ting som børns overvægt, dårlige søvn, sociale og følelses-mæssige udvikling samt  og i værste tilfælde også mentale problemer.

(Foto: Andrej Lisakov / Unsplash+)

Disse trusler har nu fået de røde lamper til at lyse parlamentarikerne i London. De vil som første skridt forbyde salget af smartphones til mindre-årige.

Regeringen foreslår også engelske skoler, at de skal tage mobilerne fra deres elever, når de ankommer til undervisningen. Telefonerne skal så låses sikkert af vejen, indtil skolen er færdig for den dag. Eleverne må heller ikke bruge smartphones i frikvartererne.

Politikerne vil også gerne have skolerne til at benytte moderne teknologi, der kan overvåge og styre elevernes anvendelse af smartphones.

Det skal gøres med software, der f.eks. blokerer elevernes adgang til bestemte websider, apps og sociale medier, mens de børn og unge befinder sig i skolen.

Dette sidste forslag er dog stødt på modstand, fordi det kan overtræde reglerne for privatlivets fred og give mulighed for misbrug.

Af den grund vil den britiske regering fra første færd nøjes med at forbyde salget af smartphones til børn og unge under 16 år.

Med denne forholdsregel håber politikerne, at de kan være med til at beskytte mod farerne i sociale medier og andre online trusler som cyber-mobbing, pornografi, ludomani eller hacking….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple gør det lettere at reparere sin iPhone