Gmail kan opsummere lange tekster

Denne mobil har en egen panik-knap

(Foto: Emporia)

Det er ikke hver dag, at man hører om europæiske mobiltelefon fabrikanter. For 25 år siden var der mange. I dag mindre end en håndfuld.

En af dem er Emporio, der kommer fra Østrig og Tyskland. Firmaets telefoner er mest kendt i Danmark for at være skræddersyede til ældre medborgere og til hørehæmmede brugere.

Emporio viser imidlertid stigende ambitioner om at blande sig i kapløbet med kinesiske og amerikanske smartphone mærker.

Sådan også med den seneste nye Emporia ME.6, der ved første øjekast ligner det store flertal af fjernøstlige Android telefoner i  mellemklassen.

De umiddelbare tekniske specifikationer med 5G, Android 13, Microtech Dimensity 700 processor, 6,6 tommers Full HD+ skærm, tre kameraer på ryggen og et batteri på 4.900 mAh bekræfter dette.

Det er denne røde alarm-knap, der gør Emporia Me.6 til noget helt særligt. (Foto: Emporia)

På den anden side får man altså ikke særligt mange moderne smartphones til 3.150 kroner, der har både 5G, rigtig god foto-software til objektiverne på 50 og 8 megapixel samt en række special-features.

Netop de gør Emporia Me.6 til noget helt særligt.

En specialitet er f.eks. en særlig ”no panic” knap markeret med en rød cirkel og hjerte. Den er placeret på telefonens bagside, så man ikke først skal navigere gennem flere menuer på skærmen for at finde den.

Trykker man panik-knappen i mere end tre sekunder, vil Emporia telefonen automatisk slå alarm via det internationale nød-nummer 112.

Samtidig sendes telefonens GPS-data til ens indtastede kontakt-personer. En fin idé for folk, der har det med at forsvinde på gåture, i parker eller en udflugter i naturen.

Emporia Me.6 – alias Smart.6 – er også kompatibel med ASHA, der er en international lyd-standard for hørehæmmede og bærere af høreapparater.

(Foto: Emporia)

Igen et bevis på, at Emporia ikke er bange for at satse på niche-målgrupper frem for at gå efter at være den mest cool og trendy mobil på markedet.

Det samme gælder, når telefonen nemt kan skiftes om fra standard Android til en mere enkel brugerflade, der kan være nemmere at håndtere for ældre mennesker.

Den viser f.eks. store bogstaver, tal og ikoner på skærmen. Desuden viser det tydeligt vigtige ting som missede opkald, emails og ankomne sms.

Endelig kan brugeren vælge at betjene sin mobil med sin stemme. Det kan almindelige Android smartphones også, men man ser det bare ikke så ofte anvendt hos almindelige danskere.

Jeg nævnte indledningsvis, at flere fabrikanter kalder sig europæiske. Det gælder bl.a. HMD med Nokia, der uden tvivl er den største mobil-producent med base i Europa.

Jeg tvivler dog på, at HMD får sine telefoner fremstillet med 80 procent af indholdet, som stammer fra europæiske kilder….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gmail kan opsummere lange tekster