Disse mobiler købte danskerne i marts

Elbil fabrikant viser sjov pony-robot

(Foto: XPeng)

BYD er i øjeblikket den mest omtalte elbil-fabrikant fra Kina, fordi virksomheden slås med Tesla om at være verdens største.

Endnu mere succes ser Xpeng dog ud til at have. Bestemt også i Danmark, hvor XpPeng var det hurtigst voksende elbil-mærke i 2023. XPeng har nu 1,5 producent af det danske elbil-salg.

Et andet talent viste XPeng forleden i forbindelse med Bangkok International Motor Show i Thailand.

(Foto: XPeng)

Det var en robot, der kan minde om en lille pony eller en hund på størrelse med en Grand Danois:

XPeng nyheden kan nemlig sagtens futte rundt med et lille barn ridende på ryggen og samtidig lystre til stemme-kommandoer.

Robot-hunde som sådan er der ikke meget nyt i. Sony gjorde dem allerede berømte for adskillige år siden med sin charmerende Aibo, som siden er blevet kopieret adskillige gange af andre elektronik fabrikanter i Asien.

(Foto: XPeng)

De er dog alle ret små og bedst egnede som kæledyr. Det dur XPeng nyheden også fint til, men den kan altså også bruges til mere praktiske ting.

Robottens ”hale” fungerer nemlig som lille kran, der kan gribe og løfte ting på op til tre kilo. Med andre ord kan den store vovse blive en fin hjælper i boligen eller i haven, hvis der skal ryddes op i børnenes legetøj.

Når kranen ikke er i brug, folder den sig sammen og gemmer sig mellem robottens bagben. Lidt som halen på hunde, der er bange.

(Foto: XPeng)

XPeng er tæt på at kunne sætte sin robot i storproduktion.

Inden da vil den få tilbudt mere kunstig intelligens af den seneste generation, så den f.eks. kan lære geografi og indretning i en bolig at kende eller udføre faste opgaver i husholdningen.

XPeng selv blev grundlagt i den kinesiske storby Guangzhou for over ti år siden. I 2020 blev selskabet noteret på børsen i New York og er siden bare vokset og vokset.

Den nye G6 elbil coupe. (Foto: XPeng)

XPeng har i dag seks forskellige elbiler på repertoiret, hvoraf de tre kan købes i Europa og på det danske marked.

Den seneste nye er XPeng G6, der er en elegant SUV coupe. En biltype, som var den mest populære i verden sidste år.

G6 er bygget op på XPengs SEPA 2.0 elbil platform med 800 volt strøm-arkitektur. Det betyder, at G6 lader op med hurtige 280 kW eller i praksis fra 10 til 80 procent på 20 minutter.

XPeng nyheden fås i kun én udstyrs-variant – den luksuriøse med alt med i pakken. Det eneste, en køber har brug for at vælge, er lakfarven og mellem to batteri-størrelser.

XPeng G6 skal være luksuriøs indrettet med bl.a. 18 højttalere. (Foto: XPeng)

G6 kommer således med en indbygget varmepumpe. Fint heroppe i den kolde Norden. Lædersæder med integreret varme og ventilation er ligeledes standard. Det samme er et el-opvarmet rat og et stort glastag.

Den kinesiske nyhed disker også op med fire USB-porte, to trådløse opladere til smartphones og et musik-system på 960 watt via 18 højttalere.

12 kameraer, 12 ultralyds-sensorer og fem radar-enheder sørger sammen med et par håndfulde digitale assistenter for sikkerhed ude og inde i elbilen.

XPeng oplyser, at G6 kan bestilles fra maj og vil kunne ses i de danske Xpeng showrooms fra tredje kvartal. Priserne er endnu ikke offentliggjort….

For godt et år siden vakte XPeng opsigt med en flyvende bil. Den skal kunne købes allerede fra 2025. (Foto: XPeng)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse mobiler købte danskerne i marts