Streaming får musik-industrien til at vokse

Sådan printer I hjemme-lavede chokolader

(Foto: Cocoa Press)

3D-print er der ikke så meget nyt i.

Efter en indledende feber-periode, hvor (næsten) alle skulle prøve den spændende nye teknologi, er salget af disse printere faldet til et mere normalt niveau.

I dag er det mest designere, arkitekter og ingeniører, der anskaffer sig printere, som kan “udskrive” små modeller.

(Foto: Cocoa Press)

Andre entusiaster benytter 3D-printere til at fremstille eget legetøj til børnene i de specielle kunststof-materialer – filament – der som oftest danner grundlaget for disse print.

I de seneste par år har 3D-printerne også fundet vej til fødevare-branchen, der udprinter deres egne kager, grøntsager og andre ting i smarte design med f.eks. logoer, navne osv.

Det seneste nye er, at også amatører kan printe deres helt egne chokolader. Skræddersy dem til f.eks. fødselsdage og jubilæer eller sørge for en lille berømmelse for at lave sin egen private chokolade.

(Foto: Cocoa Press)

Printeren kommer fra amerikanske Cocoa Press, der sælger sin chokolade-maskine som et byggesæt. Det kræver lidt erfaring, men resultaterne er flotte. Se bare på billederne.

Ideerne finder man i en medfølgende app, der også viser grundigt, hvordan man samler 3D printeren og bagefter får de bedste slikkelade-resultater.

I app’en er det naturligvis også muligt at tegne sine egne chokolader eller kombinerer f.eks. hvid og mørk chokolade.

(Foto: Cocoa Press)

Den færdige 3D-printer har to dyser, som sprøjter den opvarmede chokolade ud i de ønskede mønstre.

Tanken ombord har plads til 65 gram chokolade ad gangen, så det er ikke en industriel produktion, man kan sætte i gang. I hvert fald ikke så længe, man kun har en enkelt printer til rådighed.

Cocoa Press sælger sin 3D chokolade-printer i flere versioner. Desuden kan man trinvis udvide med ekstra-udstyr, når ambitionerne bliver større.

(Foto: Cocoa Press)

Det grundlæggende byggesæt omfatter alle dele til 3D-printeren, et rense-kit, bage-måtter af silikone, stempler, chokolade patroner, forskellige dyser osv.

Printeren måler 365 gange 315 gange 700 mm og kan derfor sagtens placeres på køkkenbordet.

Priserne begynder ved 1.500 dollars eller ca. 10.500 kroner for basis-versionen. En komplet udgave til professionelle formål koster fra 4.000 dollars….

(Foto: Cocoa Press)

(Foto: Cocoa Press)

(Foto: Cocoa Press)

(Foto: Cocoa Press)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Streaming får musik-industrien til at vokse