Nye iPhones vigtigere end sex

Nu kan du tale med din seng

Det har aldrig været voldsomt interessant at diskutere med sin pude. Medmindre da, at man foretrækker at ligge alene i sin seng. Så er der jo normalt ikke andre at tale med end sin teddybjørn, huskat eller vovse.

Den amerikanske madras specialist Eight gør det nu muligt at snakke med sin seng. Eller man kan give ordrer til sin madras ved at tale til den.

Man kan således f.eks. sige  ”Alexa, min seng er kold”, hvorefter den smarte madras vil tænde for sine integrerede varme legemer. Eller ”Alexa, varm venstre side af sengen op”. Eller ”Alexa, hvordan sov jeg sidste nat?”

Dermed har jeg også afsløret, at de nye senge fra Eight er kompatible med Amazons populære digitale personlige assistent Alexa.

Man kan enten programmere sin Eight seng fra en smartphone eller tale til den via en Alexa højttaler.

Den kræver, at man giver sine kommandoer på engelsk – ikke dansk. Desuden skal man have en interaktiv Amazon Echo højttaler til at tale i eller en anden Alexa kompatibel gadget fra andre fabrikanter.

Det kan f.eks. være højttalere fra JBL eller det intelligente iHome iAVS16 vækkeur, som jeg beskrev her på Leifshows forleden dag. Så kan man til gengæld ikke kun tale med sin seng, men også styre f.eks. boligens varme termostater, alarm, kaffemaskine, tv, bestille flybilletter eller bede Alexa læse dagens nyheder, trafikmeldinger og vejrudsigten op.

Amazon har efterhånden over 10 millioner Alexa brugere, så man kan godt forstå, at et madras firma som Eight ser et stort potentiale for en interaktiv seng. En seng har alle jo mindst én af i deres bolig.

Eights nye madrasser er koblet på ”tingenes internet”, så man i princippet godt kan fjernstyre dens funktioner via Wi-Fi og en app på en smartphone.

Eigth madrassen kan måle sin brugers søvn og f.eks. give den en kvalitets bedømmelse.

De fleste vil dog synes, at der et sjovere at tale med sin seng end at taste på mobilens skærm. Sengen modtager nemlig ikke kun indtalte ordrer. Den taler også tilbage til brugeren med en kvindelig stemme via den Alexa kompatible højttaler.

Eights nye madrasser indeholder en hel stribe sensorer, der f.eks. måler varmen i seng og soveværelse. De kan også holde øje med senge-brugerens søvn og melde dem til app’en på hans eller hendes mobil. Lidt på samme måde, som nogle fitness armbånd og smartwatches kan.

Endelig kan man via Eights app indstille vække-tidspunkt, hvilken musik man vil vågne op til og hvor højt den skal spille. Har man svært ved at falde i søvn, kan man bede madras og Alexa højttaler spille toner af ”hvid støj”, der skal virke beroligende og afslappende på sin lytter.

Intelligente boks-madrasser fra Eight koster fra 700 USD – ca. 4.500 kroner. Teknologien fås også i Eights topmadrasser, der fås fra 400 USD – ca. 2.500 kroner….

iHomes nyeste vækkeur indeholder en Alexa højttaler med mikrofoner og kan derfor fungere som samtale-partner for den smarte sengs brugere.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye iPhones vigtigere end sex