Dyrk grøntsager med kunstig intelligens

Halvdelen af danske børn gamer dagligt

(Foto: StartupStockPhotos / Pixabay)

At mange danske børn og unge bruger en stor del af deres tid på at spille spil på deres mobil, spille-konsol, tablet eller pc, kan næppe undre nogen.

Nu er der imidlertid sat tal på spillelysten. 46 procent eller næsten halvdelen af alle danskere mellem 1 og 15 år gamer dagligt eller næsten hver dag.

Tidsforbruget på digitale spil er samtidig den største årsag til uenigheder mellem danske børn og deres forældre. Det har 97 procent oplevet.

Det viser en ny undersøgelse, som er foretaget af Medierådet for Børn og Unge, DR og Det Danske Filminstitut. 1.046 respondenter har deltaget i analysen.

Det er også forkert at tro, at spillene gør børn og unge ensomme. Tværtimod spiller to af tre med andre – enten rent fysisk ved samme computer eller online. Flest drenge mellem ni og 15 år gamer sammen.

(Foto: Jørgen True / Medierådet for Børn og Unge)

”Der er flere ligheder mellem sociale medier og gaming. Både, når det gælder positive aspekter som socialt nærvær og negative bivirkninger som data-opsamling, fastholdelses-mekanismer og indhold, der ikke passer til brugernes alder,” forklarer Miriam Michaelsen. Hun er forperson i Medierådet for Børn og Unge.

”Derfor er det vigtigt, at forældre engagerer sig i deres børns spille-vaner. De voksne skal forholde sig til spillenes alders-mærkning være med i det digitale univers sammen med deres børn,” fortsætter hun.

Kultur-minister Jakob Engel-Schmidt (M) er muligvis det første danske regerings-medlem, somm er erklæret gamer. I forbindelse med den nye rapport siger han:

”Jeg forstår til fulde, at computerspil kan give store kultur-oplevelser og danne stærke fællesskaber. For mig handler kampen imidlertid om at undgå afhængigheds-skabende algoritmer og datahøst, når vores unge giver sig i kast med digitale spil.”

Kulturministeren har derfor stiftet et institut for spil-udvikling. Han håber, at initiativet kan være med til hjælpe de bedste dansk-producerede spil ud i den store verden.

Her er nogle af tallene fra den nye undersøgelse:

  • 46 procent af børn og unge mellem et og15 år spiller dagligt digitale spil
  • 90 procent af de unge har prøvet at spille digitale spil
  • Drenge spiller oftere og i længere tid end piger
  • 47 procent oplever at blive uenige med deres forældre om spil
  • Tidsforbrug er det, der oftest giver anledning til uenigheder mellem forældre og børn
  • 46 procent bruger penge på spil – flere drenge end piger bruger penge i spil
  • To ud af tre spiller med andre

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dyrk grøntsager med kunstig intelligens