Spotify bliver musikalsk orakel

Slet ikke strøm nok til al den kunstige intelligens

(Foto: Bosch Connected World Conference)

Mange mennesker er fascinerede af mulighederne i kunstig intelligens. Mange frygter bestemt også risici ved at lade computer styre mere og mere af vores hverdag.

Noget færre er klar over, at kunstig intelligens (AI) kan tømme vores landes elnet hurtigere end selv elbiler, hvis alle købte sig sådan en og ladede den op på samme tid som alle andre.

I tidligere år lød også alarmen, at krypto-valuta krævede så stor datakraft, at de kunne lamme dele af internet og selv de store datacentre med tusinder af servere.

Den nye trussel hedder altså kunstig intelligens, og den spådom kommer fra ingen ringere end elbilernes konge – Teslas grundlægger og topchef Elon Musk.

Under den tyske Bosch-koncerns Connected World Conference 2024 erklærede Musk bramfrit, at kunstig intelligens (AI) vil løbe tør for strøm og transformatorer i 2025, hvis udbredelsen fortsætter som nu – og mange lande er for langsomme til at udbygge deres el-infrastruktur:

”Jeg har aldrig set nogen teknologi vokse så hurtigt som AI. Chip-manglen er måske overstået, men AI og elbiler breder sig med sådan en hast, at verden vil opleve nedbrud i elsystemerne allerede næste år,” erklærede Tesla-topchefen.

Ved konferencen blev Elon Musk interviewet via et video-link. Han skulle egentlig have talt om nye Tesla modeller, selvkørende biler og menneske-lignende robotter, men foretrak i stedet at udsende en klar advarsel til industri og politikere:

Sæt ekstra fart i udviklingen af bæredygtig og ren energi og sørg for at sætte produktionen af transformatorer op.

“Udbredelsen af kunstig intelligens ti-dobles i øjeblikket hver sjette måned. Det kan ikke fortsætte uden at få elsystemer og måske hele verden til at bryde sammen. AI-interessen er større end nogen guldfeber i historien”, sagde Musk.

Tesla-bossen tilføjede, at han i en periode havde været lidt deprimeret over AI. Vil vi mennesker måske blive overflødige, når maskinerne overtager verden?

Senere havde Tusk skiftet mening og stillede sig i dag spørgsmålet, om han mon ville leve længe nok til at opleve en apokalypse med kunstig intelligens. Han vil gerne se den. Det vil bestemt ikke være kedeligt.

“For et par siden manglede verden elektroniske chips og især processorer med neurale netværk og AI. Når de blev produceret i tilstrækkeligt store antal, ville den næste store mangel ved transformatorer, der kan strømforsyne chippene. Dér er vi nu.”

Ifølge Elon Musk vil den næste mangel være elektricitet. Allerede i 2025 risikerer vi, at der ikke vil være strøm nok til at brødføre alle AI chips og elbiler.

Måske en anden spådom så ligefrem bliver til virkelighed:

Den siger, at alle lamper i u-landene begynder at blinke i 2025, fordi så mange chips med kunstig intelligens er ved at blive trænet i andre dele af verden….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spotify bliver musikalsk orakel