Her er første officielle fotos af OnePlus 12

Aitana er Europas første AI model

(Foto: Fit Aitana / Instagram)

Model-bureauer har eksisteret i mange og formidler mere eller mindre kendte ansigter og kroppe til reklamer.

Influencer-bureauer har ikke været i markedet i så mange år, men til gengæld har de stor succes med at markedsføre bloggere i sociale medier, på YouTube og i hele den digitale verden.

Tredje trin i den udvikling kan man nu opleve i Barcelona, hvor bureauet The Clueless har lanceret Spaniens – og måske Europas – første virtuelle fotomodel.

Hun hedder Aitana og er skabt 100 procent ved hjælp af kunstig intelligens (AI).

Diana Nunez fra The Clueless fortæller, at Aitana blev skabt af lutter frustration over menneskelige og ”ægte” modeller og influencere.

Når de fik succes, skete det ofte, at deres egoer voksede for stærkt, så de var besværlige at arbejde med. Samtidig krævede de flere og flere penge for yde deres services.

Spanierne ser Aitana som et mere stabilt og billigere alternativ. Derfor tilbyder bureauet nu at designe og skræddersy virtuelle modeller og influencere til sine kunder.

Ifølge Nunez kan man godt kan sige, at bureauet uforsætligt har skabt et (digitalt) monster, men det ser nu meget smukkere ud end dem, vi kender fra rædselsfilm.

Det tog adskillige måneder at designe Aitana ved hjælp af computere og kunstig intelligens:

Undervejs eksperimenterede bureauet med forskellige udseender, indtil man fandt den optimale kombination af looks og personlighed.

På ganske kort tid har Aitana tiltrukket 151.000 følgere på Instagram, hvor hun portrætteres som en digital kreatør.

Selvom det nu er afsløret, at Aitana er kunstig og kun eksisterer i den virtuelle verden, udtrykker mange følgere deres kærlighed til hende.

Ifølge bureauet skyldes det, at man har lykkes med at skabe en figur med et menneskeligt udseende og en personlighed, som et stort antal mennesker kan relatere til.

Rent økonomisk er Aitana for længst begyndt at tjene penge hjem til sine skabere. I øjeblikket genererer Aitana I gennemsnit 3.000 euro i omsætning. Den bedste måned gav over 10.000 euro.

(Foto: Fit Aitana / Instagram)

Indkomsten kommer primært fra social media reklamer. Desuden er Aitana netop blevet hyret som online ambassadør for et spansk sportstøjs-mærke.

Diana Nunez, der er medstifter af The Clueless, indrømmer, at Aitana har givet problemer med nogle af bureauets ”normale” modeller og influencere.

De kreative spaniere tror dog ikke, at AI-modeller vil erstatte mennesker fuldstændigt. De vil snarere være et supplement.

Nunez forestiller sig, at de digitale modeller kan rykke endnu tættere på deres fans i de kommende år. Det sker, når Virtual Reality briller bliver meget mere udbredt end i dag.

Til den tid kan der måske ligge en udfordring i at få Instagram følgerne til at respektere modellerne. Deres virtuelle personlighed skal behandles lige som en rigtig person.

Naturligvis er Aitana ikke den eneste influencer med kunstig intelligens på markedet, men hun er den første i Spanien og formentlig også i Europa.

Lignende modeller fra USA og Brasilien har opnået endnu større succes i de sociale medier.

De har så også været med til at rejse en debat om etik i teknologi og menneskelig kontrol med, hvad der sker. Det er en diskussion, som den unge AI-industri bliver nødt til at deltage i….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er første officielle fotos af OnePlus 12