Apple sælger fire af ti tablets i verden

Den bærbare cd-afspiller får comeback

(Foto: MoonDrop)

Nu om dage benytter langt de fleste musik-lyttere digital streaming til at blæse de dejlige toner ind i øregangen.

Den markante fremgang ligger imidlertid i de gamle ”fysiske” formater, mens streaming er ved at have mættet markedet i i hvert fald USA og Vesteuropa.

Det vil især sige vinylplader, der ligefrem er trendy og cool for mange af tidens unge. Kassettebåndene mærker også en salgsfremgang efter mange års glemsel, og nu ser cd-pladen såmænd at følge efter i samme fodspor – eller rettere pladerille.

(Foto: MoonDrop)

Et fint eksempel ser man hos den kinesiske Hi-Fi fabrikant MoonDrop, der har gjort det til sin specialitet at kombinere teknologi med kunst.

MoonDrop har netop lanceret den nye bærbare cd-afspiller DiscDream. Den kan sikkert få de glade minder om Sonys legendariske DiscMan fra 1990’erne frem hos mangen af mine læsere.

Ganske klogt nøjes MoonDrop ikke med at bygge en ren cd-afspiller. DiscDream er meget mere alsidig og derfor også mere interessant for et større publikum.

(Foto: MoonDrop)

Nyheden indeholder nemlig også software til at afspille og lager-chips til at gemme lydfiler i forskellige digitale formater.

Desuden er der en mere avanceret udgave af DiscDream på vej, som kan streame via internet. Dermed får man en maskine, der kan lave musik på tre forskellige måder.

Dertil kommer, at MoonDrop kan levere diverse ekstra-udstyr i samme design som DiscDream. Det er f.eks. klassiske på-øret hovedtelefoner, trådløse Bluetooth øretelefoner, en ambitiøs digital-til-analog converter (DAC) og sågar et tastatur med integreret stereo-forstærker.

(Foto: MoonDrop)

MoonDrop har hentet hjælp fra en af Sonys oprindelige udviklere af DiscMan for at sikre, at kvaliteten bliver på mindst samme niveau som det over 30 år gamle forbillede fra Japan.

Det kinesisk-japanske samarbejde har samtidig sørger for at forsyne DiscDream med en række forbedringer, så man undgår de hop og lyd-udfald, der plagede den oprindelige DiscMan.

Det har man bl.a. gjort med en digital data-cache og buffer, der opsamler et par sekunder af musikken og lynhurtigt skifter ind, hvis lasernålen hopper på cd-skiven.

(Foto: MoonDrop)

Dertil kommer en mere præcis motor fra Japan, et laser-hoved i professionel kvalitet og audiofile oscillatorer, som sørger for meget nøjagtig timing.

Indeni DiscDream sidder også en 32 bit d/a konverter fra Cirrus Logic, som kan sørge for afspilning i op til 384 kHz båndbredde af lydformater som MP3, FLAC, OGG, WMA og MoonDrops eget DSD256.

Bluetooth og en USB-C port sørger for, at f.eks. musik fra en smartphone, tablet eller pc kan få glæde af de avancerede Hi-Fi kredsløb ombord på DiscDream.

(Foto: MoonDrop)

Endelig lover MoonDrop, at cd-afspillerens integrerede og analoge Hi-Fi forstærker kan håndtere stort set alle hovedtelefoner og øretelefoner – selv de mere krævende af slagsen.

Hele herligheden skal kunne spille cd-musik i 10 timer på en batteri-opladning. Det er flere gange længere end den oprindelige DiscMan fra Sony.

Og så til sidst prisen. De tekniske data kunne tyde på, at DiscDream var en dyr lille sag for nogle få entusiaster.

Slet ikke: MoonDrop tager imod online forudbestiller til kun 199 dollars pr. enhed. Det svarer til ca. 1.400 danske kroner….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple sælger fire af ti tablets i verden