Bedste foto er taget med gammel iPhone

Robot er OL’s nye basketball stjerne

(Foot: Toyota)

Det var noget af en sensation, da undertippede Frankrig søndag slog storfavoritterne fra USA med 89-79 i basketball ved OL i Tokyo.

Det var dog tæt på, at en optræden i halvlegs-pausen tog al opmærksomhed fra kampen. Da demonstrerede de japanske OL-værter, at fremtidens basketball kampe meget vel kan udkæmpes mellem robotter.

Og skulle det utænkelige ske, at OL om nogle år vil godkende blandede basket-hold med både menneskelige og ”u-menneskelige” spillere, bliver robotterne helt sikkert topscorere.

De færreste er nok klar over, at den japanske bilgigant Toyota også har en stor udviklings-afdeling for robotter.

(Foto: Toyota)

Mange af dem bruges til at automatisere bilproduktionen, men Toyota giver også sine kreative robot-konstruktører frie hænder til at eksperimentere med lidt vildere ting.

Således har vi set kunstigt intelligente Toyota robotter underholde og hjælpe ældre medborgere. De har også været vist som guider gennem udstillinger og stormagasiner. Og nu her på det seneste som basketball spiller i international klasse.

Med over 2,10 meter I højden er robotten lige så stor som de fleste basketball spillere på banen. Den har også lige så lange arme, men hverken taler, spytter, sveder eller bander, mens kampen kører.

Robotten kan heller ikke bevæge sig så hurtigt som de atletiske basket-stjerner af kød og blod. Ejheller drible eller finte modstanderen.

Til gengæld har den et boldøje, som selv de amerikanske basket-millionærer på USA’s ”Dream Team” må misunde robotten. Den rammer nemlig plet næsten hver gang.

(Foto: Toyota)

 

I pausen under OL-kampen blev Toyota robotten både udfordret med et frikast fra tre-meter pletten og med et langkast, der giver tre points.

Det helt store show kom dog, da robotten demonstrerede, at den kunne ramme kurven med en basketball fra det halve af banens længde.

Robotten, der endnu ikke har fået et officielt kælenavn, er udviklet af en håndfuld Toyota ingeniører. De har brugt det meste af deres fritid i to år på at bygge den utrolige basketball spiller.

Robotten har store mekaniske hænder, et hoved i stil med iRobot og to hjul med elektro-motorer til at køre sig rundt på banen.

På robottens bryst sidder en stribe sensorer, der måler afstande og vinkel for et skud. De suppleres af et kamera, der sidder lige midt i panden – som på en moderne udgave af kyklopen i Grækenlands gamle mytologi….

(Foto: Toyota)

(Foto: Toyota)

 

(Foto: Toyota)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedste foto er taget med gammel iPhone